Σε Ποια Ηλικία Πρέπει να Πάρει Ένα Παιδί Κινητό
Η ισορροπία μεταξύ των πλεονεκτημάτων, όπως η εκπαίδευση, η επικοινωνία, και των πιθανών ζημιών, είναι μια μεγάλη απόφαση. Αυτό το άρθρο εξετάζει τους κρίσιμους παράγοντες, τις συμβουλές των ειδικών και τις συμβουλές για την υπεύθυνη ενσωμάτωση συσκευών, διατηρώντας μια υγιή ισορροπία μεταξύ του πραγματικού κόσμου και της τεχνολογίας.
Συμβουλές για την Απόφασή Σας για το Πότε είναι η Σωστή Ηλικία
Η συναισθηματική ωριμότητα είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την απόφαση για την κατάλληλη ηλικία για την πρώτη οθόνη!
Ετοιμότητα Ανάπτυξης
Τα παιδιά ωριμάζουν με διαφορετικούς ρυθμούς, οπότε πρέπει να εξεταστεί εάν το παιδί μπορεί να διαχειριστεί την ευθύνη της κατοχής μιας συσκευής.
Για Ποιο Σκοπό Θα Χρησιμοποιηθεί η Συσκευή
Ο άλλος λόγος για την αγορά μιας συσκευής για το παιδί είναι εξίσου σημαντικός. Πρέπει να αναφερθούν σε χρήσεις όπως εκπαιδευτικές, μη εκπαιδευτικές ψυχαγωγία ή οτιδήποτε άλλο.
Οικογενειακές Αξίες και Προτεραιότητες
Οι οικογενειακές αξίες και προτεραιότητες πρέπει να είναι θέμα συζήτησης κατά την συζήτηση για τις νέες συσκευές. Ενώ μερικές οικογένειες θεωρούν ότι ο χρόνος που περνιέται έξω, για παράδειγμα, με φίλους, οι οικογένειες διαφέρουν σε αυτό που ονομάζουν “χρήση” για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Σε Ποια Ηλικία Πρέπει να Έχει Ένα Παιδί Πλακέτα | Γνώμες Ειδικών και Οδηγίες
Οι παιδίατροι και οι ειδικοί στην ανάπτυξη παιδιών προσφέρουν μεγάλη ενημέρωση (σχετικά με την ετοιμότητα των παιδιών) για τις συσκευές. Οι συστάσεις διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, την ωριμότητα και τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία εντάσσεται στο οικογενειακό περιβάλλον.
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής λέει: “Καμία οθόνη για παιδιά κάτω των 18 μηνών, εκτός εάν είναι βίντεο κλήση με την οικογένεια”, και για τα 18 μήνες έως 2 χρόνια, η σύσταση είναι η παρακολούθηση “υψηλής ποιότητας, εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά περιορισμένου.”
Ηλικιακές Ορόσημα και Συσκευές Παιδιών
Τα ηλικιακά ορόσημα προσφέρουν μια χρήσιμη οδηγία για πότε επιτρέπονται οι συσκευές. Έτσι, για παράδειγμα, η πρώιμη παιδική ηλικία (2-5 ετών) συνήθως έχει κάποια ώρα με μια συσκευή όπως μια πλάκετα ή smartphone, αλλά μόνο περιορισμένη χρήση εφαρμογών ή παιχνιδιών για εκπαίδευση.
Συμβουλές για να Διασφαλιστεί ότι οι Συσκευές Δεν Επεμβαίνουν στη Δραστηριότητα | Πρώτο Κινητό για Παιδιά
Η ενθάρρυνση χρόνων χωρίς συσκευές, όπως κατά τη διάρκεια του γεύματος ή των εξόδων ως οικογένεια, μπορεί να ενθαρρύνει στενότερες σχέσεις και να βοηθήσει να μην κυριαρχήσει η τεχνολογία στην οικογενειακή αλληλεπίδραση.
Η Χρήση και Ανάγκη Εργαλείων Εποπτείας Γονέων
Με τις επιλογές έρχονται οι ευθύνες! Το Eyezy και άλλα εργαλεία εποπτείας μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να αποκτήσουν το τεχνικό πλεονέκτημα και το πάνω χέρι!
Ένα Κάλεσμα σε Άλλες Λειτουργίες Εργαλείων όπως το Eyezy
Το Eyezy φροντίζει όλα αυτά τα πράγματα επειδή σημαίνει ότι, σε κάποιο σημείο, οι γονείς μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να διαχειρίζονται καλύτερα και να εξαλείφουν την κακοποίηση, ελέγχοντας πλήρως τις λειτουργίες του Eyezy όπως η παρακολούθηση μηνυμάτων, κλήσεων, εφαρμογών και GPS.
Ενώ Αυτά τα Εργαλεία Βοηθούν τους Γονείς: Ρυθμίζοντας Όρια
Το Eyezy και/ή άλλα εργαλεία ελέγχου γονέων μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να περιορίσουν τον χρόνο που περνάει το παιδί τους χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή, να μπλοκάρουν συγκεκριμένες εφαρμογές για χρήση και να δουν τον τύπο του περιεχομένου που έχει πρόσβαση το παιδί τους.
Συμπέρασμα του Άρθρου
Σε ποια ηλικία πρέπει να πάρει ένα παιδί κινητό; Τα παιδιά που αναπτύσσουν τη χρήση συσκευών για τον εαυτό τους αντιμετωπίζουν τώρα την eine ή την άλλη ωριμότητα με τις οικογενειακές αξίες και τον σκοπό της συσκευής να ληφθούν υπόψη.