Με τους όρους του δολοφονημένου αρχηγού της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, τελικά υπογράφηκε στο Κατάρ η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, με ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων και παλαιστίνιων φυλακισμένων. Διαμεσολαβητές της συμφωνίας το Κατάρ και η Αίγυπτος! Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σιωνιστές κάποια στιγμή δε θα τη ναρκοθετήσουν, το έχουν ξανακάνει.
Παρ’ όλα αυτά είναι ασφαλώς μια συμφωνία ήττας για τη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ που κυνηγώντας «τρομοκράτες» επί δεκαπέντε μήνες δολοφόνησε, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία δυτικών παρατηρητών, πάνω από 70.000 Παλαιστίνιους/ες αμάχους και τραυμάτισε 110 χιλιάδες, κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους που το 25% αυτών είναι ανίκανο πλέον να αυτοεξυπηρετηθεί.
Είναι μια πρώτη νίκη, που συνοδεύτηκε με την έναρξη της εκεχειρίας από πανηγυρισμούς των Παλαιστινίων, που όμως επιστρέφοντας στις συνοικίες τους, αντίκρυσαν μόνο ερείπια. Ένας πληθυσμός δυο περίπου εκατομμυρίων που εκτοπίζονταν συνεχώς, από τη μια άκρη της Γάζας στην άλλη, με οδηγίες των γενοκτόνων για «ασφαλείς» δρόμους τους οποίους στη συνέχεια τους βομβάρδιζαν.
Η σφαγή και η ισοπέδωση της Γάζας, ανοίγουν δυνατότητες σε εταιρίες Real Estate για αξιοποίηση των «παραθαλάσσιων οικοπέδων» με θέα τη Μεσόγειο Θάλασσα. Φοβερό ενδιαφέρον και τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου σε βάθος 603 μέτρων, ανοιχτά των ακτών της Γάζας. Όσο για το άνοιγμα της διώρυγας «Μπεν Γκουριόν», μια Γάζα άδεια από γηγενείς, τους είναι απαραίτητη γι’ αυτό το φαραωνικό έργο.
Σ’ αυτό το 15μηνο της εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων, αυτό που πέτυχε το Ισραήλ είναι και η παγκόσμια απομόνωση του, που αποτυπώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία τον περασμένο Ιούλιο στο ψήφισμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ, που απαιτεί να τερματίσει την παράνομη κατοχή του σε Γάζα και Δυτική Όχθη. Απαξίωση του Ισραήλ και η αποχώρηση αντιπροσώπων κρατών μελών από την αίθουσα του ΟΗΕ, όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νετανιάχου επιδεικνύοντας προκλητικά χάρτη του μεγάλου Ισραήλ (27/9/2024).
Οι τεράστιες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε μια σειρά χώρες του πλανήτη και ιδιαίτερα αυτές των φοιτητών στα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, εκεί στη καρδιά του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι που παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ακόμα και στο Ισραήλ, η πρόσφατη δημοσκόπηση της “Maariv” έδειξε ότι μόλις το 8% των ισραηλινών πιστεύει πως η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει επιτύχει την εξόντωση της Χαμάς.
Αποκαλυπτικά τα όσα είπε λίγο πριν την εκεχειρία ο απελθών Αμερικανός υπουργός Άντονι Μπλίνκεν στο ατλαντικό συμβούλιο στην Ουάσιγκτον, αφήνοντας έκπληκτους τους παριστάμενους: «Η Χαμάς έχει αναπληρώσει όλες τις απώλειες που υπέστη στις μάχες στη διάρκεια αυτών των δέκα πέντε μηνών…».
Ο υπουργός γενοκτονίας, Μπλίνκεν, παραδέχθηκε στη συνέχεια ότι: «Το Ισραήλ είναι ανάγκη να ξεχάσει το στρατηγικό του στόχο για μη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους». Το αδιέξοδο της γενοκτονίας, στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί οι σιωνιστές, ανάγκασε τον «απόμαχο» πλέον Μπλίνκεν να δίνει «συμβουλές» σ’ αυτούς που τροφοδοτούσε μέχρι χθες, ακόμα και με βόμβες λευκού φωσφόρου (Aλ Τζαζίρα).
Μια σημαντική συνάντηση με πρωτοβουλία της Χαμάς πραγματοποιήθηκε στις 18/1 στη Ντόχα του Κατάρ. Ηγετικά στελέχη των παλαιστινιακών ισλαμικών και κοσμικών οργανώσεων, πλην Φάταχ, ενέκριναν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και παράλληλα κατέθεσαν απόψεις πάνω στο πλαίσιο της Χαμάς για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, την οποία η Φάταχ έχει απορρίψει.
Η συνάντηση στη Ντόχα είναι μια συνέχεια της συνάντησης των Παλαιστινιακών Οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 22 Ιουλίου του ’24!