Με μία στροφή 180 μοιρών τόσο από την οικονομική πολιτική όσο και από την πολιτική δημοσίων σχέσεων που διατηρούσε έως πρότινος, φαίνεται πως προχωρά η νέα ηγεσία της Μαρίνας Γουβιών. 38 επαγγελματίες και επιχειρήσεις απέστειλαν από κοινού εξώδικο κατά της επιχείρησης που έχει ενοικιάσει και διαχειρίζεται τη μαρίνα: υποστηρίζουν ότι αλλάζει μονομερώς οικονομικούς όρους, προϋποθέσεις και δικαιώματα όσων δραστηριοποιούνται σε τομείς διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης σκαφών στο dry-dock κατά παράβαση της νομοθεσίας αλλά και των όρων της παραχώρησης της δημόσιας εγκατάστασης.
Η παραίτηση του πρώην διευθυντή της Μαρίνας Γουβιών Κ. Καραμπάτσου προ τριών περίπου μηνών, μόνο τυχαία δεν φαίνεται πως ήταν – μάλλον προμήνυε το τι θα ακολουθήσει με την δραματική αλλαγή πολιτικής της εταιρίας προς δεκάδες επαγγελματίες και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτικοποιημένη με, δημόσια δε εγκατάσταση…
Διότι στη θητεία του ο κ. Καραμπάτσος είχε φροντίσει, παρά τα όποια προβλήματα, να διατηρεί ένα καθεστώς εργασιακής ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων στο κρίσιμο κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού. Ήταν η παραίτησή του αποτέλεσμα των επικείμενων αλλαγών στάσης της εταιρίας που είναι ο παραχωρησιούχος; Ο ίδιος δεν έχει πάντως αναφερθεί δημόσια στους λόγους.
Εξοργισμένοι επαγγελματίες από το αιφνιδιαστικό mail: “Δεν είναι νόμιμα αυτά που ζητούν”
Σε κάθε περίπτωση, από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η νέα τοπική διοίκηση με αιφνιδιαστικό, όπως καταγγέλλουν δεκάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, email που τους απεστάλη ανεπίσημα (καθώς δεν περιέχει υπογραφές, επίσημη φόρμα κλπ) τους προανήγγειλε τις αλλαγές που άρχισαν να εφαρμόζονται από τις αρχές Φεβρουαρίου και που αλλάζει άρδην τους όρους συνεργασίας εκτινάσσοντας τα όσα ζητά η Μαρίνα Γουβιών από όποιον δραστηριοποιείται εκεί – και, μάλιστα, εκτός κάθε διάταξης της νομοθεσίας και της σύμβασης παραχώρησης.
Τουλάχιστον, αυτό επικαλούνται στο εξώδικο που απέστειλαν από κοινού, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 38 επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της ενοικίασης – επισκευής σκαφών, τεχνίτες και τεχνικοί, brokers κλπ.
Εξώδικο το οποίο κοινοποιείται και στο Λιμεναρχείο (καθώς οι υπογράφοντες υποστηρίζουν ότι έχει ευθύνη να τηρήσει τη νομοθεσία περί τουριστικών λιμένων που καταπατείται) και το Υπουργείο Τουρισμού.
Ένταση μετά το “μπλόκο” σε επαγγελματία!
Χθες το μεσημέρι, αρκετοί από τους υπογράφοντες το εξώδικο επαγγελματίες, βρέθηκαν στη δυτική είσοδο της μαρίνας μετά το περιστατικό απαγόρευσης εισόδου και εργασιών σε έναν εξ αυτών, τον Δημήτρη Κουτούλα.
Επικράτησε ένταση ενώ η διεύθυνση της Μαρίνας κάλεσε και τους άνδρες του Λιμενικού που εδρεύουν στο χώρο. Μάλιστα, απαίτησε ακόμα και την απομάκρυνση των δημοσιογράφων που πήγαν να καλύψουν το γεγονός, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο (!) και πως απαγορεύεται οποιαδήποτε λήψη εάν η ίδια δεν δώσει άδεια, ζητώντας από τους λιμενικούς ούτε λίγο – ούτε πολύ να συλληφθούν οι δημοσιογράφοι που παρανόμως τραβούν πλάνα και φωτογραφίες χωρίς την άδειά της…
Η στάση της, πάντως, προκάλεσε νέες αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους επαγγελματίες αλλά και θυμηδία για την “αλλεργία” στη δημοσιοποίηση του θέματος.
Ζητήσαμε από την ίδια ως εκπρόσωπο της μαρίνας ή από οποιονδήποτε άλλο εκπρόσωπο της επιχείρησης ίσως το επιθυμεί την επίσημη θέση της εταιρίας απέναντι στους ισχυρισμούς που προβάλλονται στο εξώδικο των “38”, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
“Με παρεμπόδισαν να μπω”!
Ο κ. Κουτούλας δήλωσε: “Προσπάθησα να μπω να εργαστώ μέσα στη Μαρίνα στο dry dock ως νόμιμος επιχειρηματίας με όλα τα έγγραφα στο χέρι δεν μπορώ να μπω γιατί με παρεμπόδισαν να εκτελέσω τις εργασίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύω να χάσω τους πελάτες μου και την ίδια μου τη δουλειά. Για να μπεις μέσα πρέπει να πληρώσεις 3.600 ευρώ το χρόνο ή 40 ευρώ το κεφάλι ημερησίως για να μπορέσεις να εργαστείς και πρέπει να πάρεις άδεια από την μαρίνα”.
Τι ισχυρίζονται οι επαγγελματίες στο εξώδικο
Στο εξώδικο που απεστάλη από επαγγελματίες όπως μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί και άλλοι τεχνικοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στον χώρο προσφέροντας, όπως υπογραμμίζουν, υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής σκαφών υψηλού επιπέδου, καταγγέλλεται ότι αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα η διοίκηση της μαρίνας αποφάσισε να επιβάλλει ετήσιο τέλος εισόδου (!) 3.600 ευρώ για όποιον θέλει να δραστηριοποιηθεί στο χερσαίο χώρο εναπόθεσης σκαφών (dry dock), αλλά και την υπογραφή σύμβασης προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης και εργασίας!
Τι λένε οι διατάξεις και η σύμβαση
Παραθέτουν σειρά διατάξεων (ΚΥΑ 9803/5-9-2003, το Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας Τουριστικών Λιμένων αλλά και τη σύμβαση παραχώρησης) από τα οποία δεν προκύπτει η δυνατότητα της επιχείρησης να επιβάλλει το χαράτσι.
Μεταξύ αυτών, προβλέπεται η είσπραξη ποσοστού (δικαιώματα) από τον κάθε πλοιοκτήτη ή νόμιμο εκπρόσωπό του (το οποίο και σήμερα επιβάλλεται), αλλά και οι όροι κάτω από τους οποίους μπορούν να γίνουν στον χερσαίο χώρο εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και επισκευής σκαφών, με την άδεια της διεύθυνσης της λιμενικής εγκατάστασης (της μαρίνας).
Όπως αναφέρεται στο νομικό κείμενο, από τις διατάξεις δεν προβλέπεται καμία οικονομική επιβάρυνση για την έκδοση της άδειας ή την πρόσβαση στον χώρο από επαγγελματίες, πέρα από τις προϋποθέσεις που σχετίζονται με την ασφάλιση και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία: “Αυτό επιβεβαιώνει ότι η πρόσβαση τρίτων επαγγελματιών πρέπει να διευκολύνεται και όχι να περιορίζεται μέσω οικονομικών όρων”, τονίζεται, με την επισήμανση μάλιστα ότι η επίκληση «αναβάθμισης ασφάλειας και παροχών» είναι εντελώς προσχηματική και δεν δικαιολογεί την οικονομική επιβάρυνση, καθώς τα κόστη καθαρισμού και ηλεκτροδότησης καλύπτονται ήδη από τα τέλη που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών. “Επισημαίνουμε ότι καμία αναφορά δεν υπάρχει στον Νόμο σε γενικευμένο ετήσιο τέλος ή περιορισμό πρόσβασης για ανεξάρτητους επαγγελματίες”.
“Κινδυνεύει η δουλειά μας”
Κάνουν λόγο για προσβολή του δικαιώματος στον ελεύθερο ανταγωνισμό εντός του λιμένος, καθώς η ευθύνη για την επιλογή και τη δραστηριότητα των τρίτων επαγγελματιών βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του σκάφους, ο οποίος πρέπει να έχει και το σχετικό δικαίωμα ελεύθερης επιλογής: “Η αιφνίδια επιβολή οικονομικών όρων φέρνει προ τετελεσμένων επαγγελματίες και ιδιοκτήτες σκαφών, ιδίως όσους έχουν ήδη προσυμφωνημένες εργασίες, θέτοντάς τους ενώπιον του διλήμματος οικονομικής επιβάρυνσης ή απώλειας πελατείας”.
Και συμπληρώνουν: “Είναι σαφές ότι οι αυθαίρετοι περιορισμοί εις βάρος επαγγελματιών που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται στον χερσαίο χώρο εναπόθεσης σκαφών οδηγούν σε κάμψη του υγιούς ανταγωνισμού των υπηρεσιών τους, σε μείωση της ποιότητάς τους, σε αύξηση των τιμών και σε βλάβη -τελικά- του δημοσίου συμφέροντος και του τουρισμού”.
Αθέμιτος ανταγωνισμός;
Καταγγέλλουν, τέλος, την εταιρία που είναι ο παραχωρησιούχος της μαρίνας των Γουβιών ότι επιχειρεί με τις αποφάσεις της να προχωρήσει η ίδια σε αθέμιτο ανταγωνισμό κατά των επαγγελματιών που υπογράφουν, καθώς και η μαρίνα δηλώνει στους ισολογισμούς της έσοδα από αντίστοιχες δραστηριότητες τα οποία, όπως αναφέρουν, με τα χαράτσια, θα επιχειρήσει να τα πολλαπλασιάσει: “Τίθεται και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των επιχειρήσεών μας από την ίδια την εταιρεία σας, αφού στις δημοσιευμένες χρηματοοικονομικές σας καταστάσεις δηλώνετε έσοδα ορισμένων χιλιάδων ευρώ από «επισκευές και συντηρήσεις», τα οποία αναμένεται εύλογα να πολλαπλασιαστούν, αν μας ωθήσετε σε έξοδό μας από την αγορά”.
Σκληραίνει η στάση σε ένα δημόσιο περιουσιακό στοιχείο;
Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να γίνει τόσο με σειρά επιχειρήσεων που έχουν νοικιάσει καταστήματα όσο, κυρίως, με το γήπεδο κρίκετ. Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή Ενημέρωση” αποκάλυψε ότι ενδέχεται να ζητηθεί η απομάκρυνση της Ομοσπονδίας Κρίκετ και του γηπέδου που, ουσιαστικά, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια έδρα της, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των χώρων της εγκατάστασης.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα δείχνει “εκρηκτικό” και απειλεί να “τινάξει” μία ομαλότητα που σε μεγάλο βαθμό επικρατεί για πολλά χρόνια στη μεγαλύτερη μαρίνα της χώρας μας και η οποία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, κατασκευάστηκε από το Ελληνικό Κράτος με δημόσιο χρήμα σε δημόσια έκταση και (θα έπρεπε να) λειτουργεί με βασικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ενώ δεν έχει πωληθεί αλλά παραχωρηθεί για (άλλα) 15 έτη…
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ
Ιστορικό
Ως γνωστόν, στις 19-10-1995, η εταιρεία σας, με την τότε επωνυμία «I.K.G. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», ανέλαβε την εκμετάλλευση και διαχείριση της μαρίνας Γουβιών, με σύμβαση παραχώρησης.
Η επωνυμία σας άλλαξε σε «ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» το 2003 και, ξανά, στις 9.8.2019, σε «ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ».
Η διάρκεια της παραχώρησης είχε αρχικώς οριστεί σε είκοσι (20) έτη, αλλά, δυνάμει τροποποίησης που συνήφθη στις 25-01-2002, επεκτάθηκε έως τις 19-10-2024. Εν συνεχεία, αποφασίστηκε η παράταση της διάρκειας της σύμβασης με τους ίδιους όρους για δεκαπέντε έτη, και συγκεκριμένα μέχρι τις 31-12-2039.
Ανέκαθεν η μαρίνα λειτουργούσε με ευρεία συνεργασία ελεύθερων επαγγελματιών, όπως μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί και άλλοι τεχνικοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στον χώρο προσφέροντας υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής σκαφών υψηλού επιπέδου.
Πρόσφατα, όμως, εντελώς αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα, αποφασίσατε να επιβάλετε ετήσιο τέλος εισόδου ύψους 3.600,00 ευρώ για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται στον χερσαίο χώρο εναπόθεσης σκαφών (dry dock). Παράλληλα, απαιτήσατε την υπογραφή σύμβασης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης και εργασίας στον χώρο. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά σε μια «νεκρή» επαγγελματικά περίοδο, με σκοπό να μειωθούν οι αντιδράσεις και να μας πιάσετε εξαπίνης.
Το ισχύον νομικό πλαίσιο
Σύμφωνα με την κοινή Υ.Α. Τ/9803/5-9-2003 (ΦΕΚ Β 1323/2003) του Υφυπουργού Ανάπτυξης και του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, εγκρίθηκε ο Γενικός Κανονισμός Λειτουργίας Τουριστικών Λιμένων, ο οποίος μεταξύ άλλων ορίζει τα εξής:
«Άρθρο 3 (…) 3. Για τις παρεχόμενες ευκολίες – εξυπηρετήσεις των τουριστικών λιμένων προς τα ελλιμενιζόμενα σε αυτούς σκάφη, ο φορέας διαχείρισης κάθε τουριστικού λιμένα εισπράττει από τους υπόχρεους τα ανάλογα δικαιώματα. (…) 4. Υπόχρεος προς καταβολή των παραπάνω δικαιωμάτων είναι ο πλοιοκτήτης ή ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο χρήστης του σκάφους, ο οποίος ευθύνεται και εις ολόκληρον με τον πλοιοκτήτη ως πρωτοφειλέτης.»
«Άρθρο 5 (…) 5.1. Επιτρέπεται η περίφραξη μέρους ή του συνόλου της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η τάξη αυτού. 5.2. Στους τουριστικούς λιμένες δεν επιτρέπεται: (…) Μεγάλης κλίμακας εργασίες συντήρησης και μετασκευών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη. Για οποιαδήποτε εργασία συντήρησης των σκαφών απαιτείται η προηγούμενη ενημέρωση του φορέα διαχείρισης του τουριστικού λιμένα και η χορήγηση σχετικής άδειας. (…)»
Ακολούθως, με την υπ’ αριθμ. 10929/2019 απόφαση του Υπουργού Τουρισμού (ΦΕΚ 2235/Β/10-6-2010) θεσπίστηκε ο Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας Τουριστικού Λιμένα Γουβιών Κέρκυρας, ο οποίος αφορά τους ειδικούς όρους λειτουργίας και εκμετάλλευσης της μαρίνας, και σύμφωνα με τον οποίο:
«Άρθρο 6 (…) 6.3. Απαγορεύεται η ανέλκυση οιουδήποτε σκάφους και ο καθαρισμός των υφάλων του στους χερσαίους χώρους του τουριστικού λιμένα, καθώς και η χρήση των κεκλιμένων επιπέδων για ανέλκυση ή καθέλκυση σκαφών, χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης του λιμένα. (…) 6.18. Για οποιαδήποτε εργασία επισκευής ή συντήρησης των σκαφών απαιτείται η προηγούμενη ενημέρωση της Διεύθυνσης του τουριστικού λιμένα και η χορήγηση σχετικής άδειας. Από τη Διεύθυνση του λιμένα καθορίζεται το ωράριο εντός του οποίου επιτρέπονται οι εργασίες καθημερινής καθαριότητας και μικροεπισκευών των σκαφών, καθώς και η φόρτιση των συσσωρευτών τους. 6.19. Άτομα, άλλα από το προσωπικό του τουριστικού λιμένα, μπορούν να εκτελέσουν εργασίες, επισκευές ή συντηρήσεις σε σκάφη, μόνο κατόπιν σχετικής έγγραφης αδείας από τη Διεύθυνση του τουριστικού λιμένα. Η Διεύθυνση του τουριστικού λιμένα μπορεί να αρνείται την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής σε άτομα που δεν ανήκουν στο προσωπικό του λιμένα, εφόσον για τις εργασίες αυτές χρησιμοποιούνται χώροι και εγκαταστάσεις αυτού. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτείται δήλωση του ιδιοκτήτη του σκάφους ή του πλοιάρχου που θα ενημερώνει για εκτέλεση μικρής εκτάσεως εργασιών, θα ορίζει τον εργολάβο και τη χρονική περίοδο των εργασιών, και ότι τα άτομα που θα εργασθούν στο σκάφος του είναι ασφαλισμένα σε δημόσιο ασφαλιστικό οργανισμό και ότι αναλαμβάνει να αποκαταστήσει κάθε ζημιά που τυχόν προκληθεί σε πρόσωπα ή πράγματα από τους ανωτέρω εργαζομένους, για την επιλογή των οποίων ο τουριστικός λιμένας δεν φέρει ευθύνη. Επιπρόσθετα, ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για την πλήρη συμμόρφωση των ατόμων αυτών με τη σχετική νομοθεσία και τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας.»
Από τις παραπάνω διατάξεις δεν προβλέπεται καμία οικονομική επιβάρυνση για την έκδοση της άδειας ή την πρόσβαση στον χώρο από επαγγελματίες, πέρα από τις προϋποθέσεις που σχετίζονται με την ασφάλιση και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η πρόσβαση τρίτων επαγγελματιών πρέπει να διευκολύνεται και όχι να περιορίζεται μέσω οικονομικών όρων.
Η δε εντελώς προσχηματική επίκληση «αναβάθμισης ασφάλειας και παροχών» δεν δικαιολογεί την οικονομική επιβάρυνση, καθώς τα κόστη καθαρισμού και ηλεκτροδότησης καλύπτονται ήδη από τα τέλη που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες σκαφών.
Επιπλέον, η ευθύνη για την επιλογή και τη δραστηριότητα των τρίτων επαγγελματιών βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του σκάφους, ο οποίος πρέπει να έχει και το σχετικό δικαίωμα ελεύθερης επιλογής. Αντίθετα, η αιφνίδια επιβολή οικονομικών όρων φέρνει προ τετελεσμένων επαγγελματίες και ιδιοκτήτες σκαφών, ιδίως όσους έχουν ήδη προσυμφωνημένες εργασίες, θέτοντάς τους ενώπιον του διλήμματος οικονομικής επιβάρυνσης ή απώλειας πελατείας.
Εν γένει, επισημαίνουμε ότι καμία αναφορά δεν υπάρχει στον Νόμο σε γενικευμένο ετήσιο τέλος ή περιορισμό πρόσβασης για ανεξάρτητους επαγγελματίες.
Επίσης, όπως είναι γνωστό, η διαχείριση των κοινοχρήστων πραγμάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι χώροι που εμπίπτουν σε ζώνη λιμένα, που ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για την άμεση εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού, συνιστάμενου στην κοινοχρησία τους, συνιστά άσκηση δημόσιας εξουσίας.
Ταυτόχρονα, η παραχώρηση ιδιαιτέρων δικαιωμάτων επί κοινοχρήστων πραγμάτων αποβλέπει στην εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος.
Επομένως, η απόφασή σας για την επιβολή περιορισμών για τους επαγγελματίες, που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται στον χερσαίο χώρο εναπόθεσης σκαφών, συνιστά πράξη διαχείρισης κοινοχρήστου πράγματος, η οποία κατά νόμο δεν μπορεί να λαμβάνεται αυθαίρετα, αλλά πρέπει να αποβλέπει στο δημόσιο συμφέρον και, συγκεκριμένα, στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Είναι δε σαφές ότι οι αυθαίρετοι περιορισμοί εις βάρος επαγγελματιών που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται στον χερσαίο χώρο εναπόθεσης σκαφών οδηγούν σε κάμψη του υγιούς ανταγωνισμού των υπηρεσιών τους, σε μείωση της ποιότητάς τους, σε αύξηση των τιμών και σε βλάβη -τελικά- του δημοσίου συμφέροντος και του τουρισμού.
Βλάβη, βέβαια, υφιστάμεθα και ατομικά ο καθένας από εμάς, αφού από την παράνομη και αυθαίρετη απόφασή σας θίγεται η επαγγελματική μας δραστηριότητα, η οποία ασκείται επί σειρά πολλών ετών ή και δεκαετιών, καθώς και η περιουσία μας.
Εξάλλου, τίθεται και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των επιχειρήσεών μας από την ίδια την εταιρεία σας, αφού στις δημοσιευμένες χρηματοοικονομικές σας καταστάσεις δηλώνετε έσοδα ορισμένων χιλιάδων ευρώ από «επισκευές και συντηρήσεις», τα οποία αναμένεται εύλογα να πολλαπλασιαστούν, αν μας ωθήσετε σε έξοδό μας από την αγορά.
Με βάση όλα τα παραπάνω, προκύπτει χωρίς καμία αμφιβολία ότι η επιβολή εκ μέρους σας περιορισμών, και ειδικά ενός ετήσιου τέλους εισόδου ύψους 3.600,00 ευρώ για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται στον χερσαίο χώρο εναπόθεσης σκαφών, είναι παντελώς παράνομη και αυθαίρετη.
Για την αντισυμβατική αυτή, παράνομη και κακόπιστη συμπεριφορά σας, με την οποία μας έχετε προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημία, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και σας καλούμε όπως ανακαλέσετε άμεσα την παράνομη απόφασή σας για τον περιορισμό της νόμιμης επαγγελματικής μας δραστηριότητας.
Σε περίπτωση μη συμμορφώσεώς σας, σας δηλώνουμε ρητά ότι θα ενεργήσουμε τα νόμιμα για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας.
Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτήν στην οποία απευθύνεται και προς αυτούς στους οποίους κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας στις εκθέσεις επιδόσεώς του ολόκληρο το περιεχόμενό της.