Το πρώτο υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο με αεροϋποστηριζόμενο θόλο («μπαλόνι») γίνεται πραγματικότητα στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας – Σε οικόπεδο δωρεάς.
Η ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας:
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία «Εργοδιάσταση ΑΤΕΒΕ», για την προμήθεια και εγκατάσταση αεροϋποστηριζόμενου θόλου (τύπου «μπαλόνι»), με σκοπό την κατασκευή του πρώτου κλειστού γυμναστηρίου με υπερσύγχρονες προδιαγραφές στην περιοχή.
Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου 2025, ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου και σηματοδοτεί την απαρχή ενός σημαντικού έργου υποδομής, το οποίο υλοποιείται σε δημοτικό οικόπεδο που παραχωρήθηκε μέσω ευγενικής δωρεάς από τον κ. Κων/νο Μαχειμάρη, χειρονομία ουσιαστικής προσφοράς προς τη νεολαία και την κοινωνία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει η σύμβαση :
Αεροϋποστηριζόμενο θόλο διαστάσεων 34μ. x 29μ. x 9μ.
Γήπεδο βόλεϊ
Γήπεδο μπάσκετ
Χώρο στίβου
Αθλητικές Κερκίδες 300 θέσεων
Σύστημα θέρμανσης για άνετη και ολόχρονη λειτουργία
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γεώργιος Μαχειμάρης, δήλωσε:
«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τον αθλητισμό, τη νεολαία και την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας. Το πρώτο μας κλειστό γυμναστήριο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας δεν είναι απλώς ένα γυμναστήριο – είναι ένα σύμβολο προόδου, συμμετοχής και συλλογικού οράματος. Ευχαριστούμε θερμά τον δωρητή του οικοπέδου για την ευγενική γενναιόδωρη πράξη του. Εργαζόμαστε καθημερινά για έναν Δήμο που σέβεται τις ανάγκες της κοινωνίας του και προχωρά με σχέδιο, διαφάνεια και πίστη στις δυνάμεις του. Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράμε για το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας».