Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το διήμερο 10 – 11 Φεβρουαρίου η πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη, βουλεύτριας Άρτας και Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, και της Ράνιας Σβίγγου, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Όπως προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:
Την Δευτέρα 10-2-25 πραγματοποιήθηκε η ανοικτή πολιτική εκδήλωση-ομιλία με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος, όπου οι δύο ομιλήτριες είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στα μεγάλα ζητήματα του εγκλήματος των Τεμπών, της απόπειρας συγκάλυψης των ευθυνών από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς και στα γενικότερα προβλήματα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών που βιώνουμε στη χώρα μας. Αναφέρθηκαν αναλυτικά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στις κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, ως τη μόνη πρόταση που μπορεί να φέρει τον πρωθυπουργό της χώρας Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του απολογούμενους στο ελληνικό κοινοβούλιο για το σύνολο της πολιτικής τους, που δυστυχώς μόνο δεινά επιφέρει στον ελληνικό λαό μέσα από την ακρίβεια στα αγαθά πρώτης ανάγκης, την κερδοσκοπία που αφήνει άθικτη, την λειτουργία των καρτέλ σε ενέργεια, εμπόριο και τράπεζες. Ακολούθησε πλούσιος διάλογος που διευκρίνισε πλευρές της πολιτικής του κόμματος καθώς και την ανάγκη για εντονότερη δράση στην κοινωνία και την διατύπωση ενός εναλλακτικού κυβερνητικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση και την οπισθοδρόμηση.
Την Τρίτη 11-2-25 τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη και Ράνια Σβίγγου μαζί με μέλη της νομαρχιακής και της Κ. Επιτροπής συναντήθηκαν αρχικά με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας και στη συνέχεια με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ.Στ. Πουλημένο και την διοίκηση της ΔΙΑΔΕΥΑ Κέρκυρας και τον πρόεδρο της κ. Αχ. Μάζη. Σε όλες τις συναντήσεις ήταν εμφανής η αγωνία των εκπροσώπων των φορέων και της Αυτοδιοίκησης για την εγκατάλειψή τους από την Κυβέρνηση της χώρας είτε στα ζητήματα που έθεσαν οι έμποροι (ακρίβεια, υπερφορολόγηση, καρτέλ, αδυναμία τραπεζικού δανεισμού, υποδομές, δημοτικά τέλη) είτε στα κρίσιμα ζητήματα της ύδρευσης και της εγκατάλειψης του μεγάλου έργου των φραγμάτων , της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των στερεών αποβλήτων, του κυκλοφοριακού και των τουριστικών υποδομών που ανέπτυξε ο Δήμαρχος.
Οι δύο εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημέρωσαν για τις πολλές και συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος για τα ζητήματα αυτά που απασχολούν όλη την κοινωνία, τόνισαν την εγκατάλειψη της αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση και την απουσία πρόσθετων χρηματοδοτήσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ειδικά σε ένα νησί που συνεισφέρει τόσα πολλά στο ΑΕΠ της χώρας ενώ Δήμοι και ΔΕΥΑΚ φορτώνονται τα βάρη της διαχείρισης χωρίς πρόσθετο προσωπικό και πόρους. Τόνισαν την ανάγκη εντονότερης συνεργασίας και ζήτησαν την συχνή επικοινωνία, ειδικά με την ΔΕΥΑΚ, για την προώθηση στην Βουλή του μεγάλου θέματος της χρηματοδότησης της ύδρευσης της Κέρκυρας, και την αντιμετώπιση του ενεργειακού χρέους για τα οποία δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.