Με ανάρτησή του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας, μετά τη σκόνη που σηκώθηκε με το θέμα της μίσθωσης χώρων του ΕΑΚΚ σε ιδιωτική εταιρεία, αναφέρει ότι “η προσπάθεια της Κυβέρνησής μας αποσκοπεί στο να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες λειτουργίας του, προς όφελος όλων των χρηστών και άρα των Κερκυραίων πολιτών. ”
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάρτηση του Στ. Γκίκα έγινε αρκετές ώρες νωρίτερα, πριν η διοίκηση του ΕΑΚΚ εκδώσει το ενημερωτικό της δελτίο στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “για την αποφυγή παρερμηνειών και υπόνοιων σκοπιμότητας, ο ιδιώτης δήλωσε την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τη χρήση του χώρου των προπυλαίων. Η Διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την τροποποίηση της σύμβασης, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.”
Η ανάρτηση Γκίκα
🔷Σε σχέση με το ζήτημα που έχει προκύψει με την ενοικίαση συγκεκριμένου χώρου του ΕΑΚΚ για πάρκινγκ, επικοινώνησα με την Διοίκηση του ΕΑΚΚ η οποία ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
🔷Δηλαδή με απόφαση του ΔΣ του ΕΑΚΚ παραχωρείται ο χώρος πάρκινγκ για 4 μήνες το θέρος σε ιδιώτες, έναντι τιμήματος το οποίο οδεύει σε έργα επισκευών, προμηθειών, κλπ, για καλυτέρευση της λειτουργίας του ΕΑΚΚ.
🔷Όπως μου εξήγησαν, η διαφορά με την φετινή διαδικασία έγκειται στο γεγονός ότι προστέθηκε ένας μικρός χώρος στα προπύλαια του Σταδίου ο οποίος – ούτως ή άλλως – δεν χρησιμοποιείται, ούτε από αθλητές, ούτε από Σωματεία, ούτε από κάποιον άλλον που δραστηριοποιείται στο ΕΑΚΚ.
🔷Μετά από τις αντιδράσεις που δημιούργησε το ζήτημα αυτό, ενημέρωσα τον Αν.Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και ζήτησα από την Διοίκηση του ΕΑΚΚ, να εξετάσει την μη παραχώρηση του τμήματος των Προπυλαίων.
🔷Διαβάζοντας τις οξείες δηλώσεις Φορέων και λοιπών, αλλά και το πολιτικό μένος που εκπέμπουν οι δηλώσεις εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, θέλω να διαβεβαιώσω, ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησής μας σε ότι αφορά στο ΕΑΚΚ, αποσκοπεί στο να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες λειτουργίας του, προς όφελος όλων των χρηστών και άρα των Κερκυραίων πολιτών.
🔷Να θυμίσω ότι το ΕΑΚΚ παρέμενε επί τόσες δεκαετίες στην μοίρα του και με ενέργειες αυτής της Κυβέρνησης, έγιναν αρκετές παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο και στα κλειστά γυμναστήρια, ενώ ήδη τα πρώτα 2 εκατομμύρια ευρώ σε έργα και προμήθειες, έχουν δρομολογηθεί και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες παρεμβάσεις.