Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στους Κουραμάδες η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Κουραμαδίτη δάσκαλο Κώστα Χυτήρη που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές, μαζί με άλλους 199 συντρόφους του, την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.
Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο:
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία του νησιού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουραμάδων, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουραμάδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας «Το Άλσος» με την χορωδία του, η Κομμουνιστική Νεολαία και η Τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας του ΚΚΕ. Την κεντρική ομιλία των εργατοϋπαλληλικών σωματείων εκφώνησε η Νίκη Διαμαντοπούλου.
Οι εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για την Πρωτομαγιά θα συνεχιστούν με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα», που θα προβληθεί την Τετάρτη, 30 Απρίλη και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και θα κορυφωθούν με την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη, 1η Μάη, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.