Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών Κέρκυρας & Παξών / Meteocorfu.eu, η μέγιστη σημειώθηκε στο Κέντρο της πόλης (21.1°C) και ακολούθησαν το Καλαφατιώνες (20.8°C) και η Κυνοπιάστες (20.1°C).
Στους 8.1 βαθμούς η μέση θερμοκρασία του μήνα σήμερα όπως και χθες, έφτασε τους 13.7°C, στις 13:20, η μεγίστη θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό σταθμό Πετάλεια Κέρκυρας.
Με πιο γοργούς ρυθμούς, ανέβηκε σήμερα Τέταρτη (5/3) η θερμοκρασία και όλο και περισσότερο θα θυμίζει Άνοιξη. Μέχρι και την Παρασκευή, αναμένεται να έχει σκαρφαλώσει στους 22 ακόμα και παραπάνω βαθμούς τοπικά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες μοντελοποίησης, το Σαββατοκύριακο (8-9/3) η Ισπανία και η Ιταλία θα επηρεαστεί από αυτό το σύστημα χαμηλής πίεσης από το Ατλαντικό, έντονα και με διάρκεια τα φαινόμενα και πιθανά προβλήματα που συνδέονται με συσσωρεύσεις βροχοπτώσεων που σχετίζονται με πλημμύρες.
Για το Βόρειο Ιόνιο, βρίσκεται σε μια περιοχή με νεφώσεις, αλλά η ένταση των νεφών και η πιθανότητα βροχής δεν είναι τόσο σαφής.
Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο την Πέμπτη.
Ξαστεριά θα έχει απόψε ο νομός, ενώ θα κάνει κρύο σε σχέση με τη διάρκεια της ημέρας (μεγάλο θερμομετρικό εύρος). Πιθανόν ασθενής παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές ή αντίστροφος στις πεδινές περιοχές.
Η Πέμπτη προβλέπεται ηλιόλουστη και διαυγής, ενώ θα κάνει και ζέστη για την εποχή, με αποτέλεσμα το μεσημέρι ο καιρός να είναι καθαρά ανοιξιάτικος.
Οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 2Bf από μεταβλητές, γενικά, διευθύνσεις, στο μεγαλύτερο μέρος του Β. Ιόνιου.
Ο υδράργυρος θα πέσει αργά απόψε και τα ξημερώματα της Πέμπτης στους 5°C στην Κέρκυρα και τοπικά στον +3°C στα ορεινά.. Αύριο το μεσημέρι με μέσο όρο θα φτάσει στην πόλη τους 19°C και στα ορεινά τους 14°C.
Η σχετική υγρασία θα ανεβεί γύρω 75%, θα πέσει το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο 30%.
Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι σταθμοί του δικτυού που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.
Νικόλαος Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος και προγνώστης