Ερώτηση της ΛΑΣΥ Κεντρικής Κέρκυρας ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 7η/2025 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ανάγκες σχολείων για μυοκτονία και καθαρισμό χόρτων»
Πολλές σχολικές μονάδες έχουν καταθέσει προς τις Σχολικές Επιτροπές αιτήματα για την μυοκτονία που απαιτείται στους χώρους τους. Η διαδικασία αυτή έχει πολύ μεγάλο κόστος (προσεγγίζει τις 20.000 ευρώ) και αν αυτή πληρωθεί από τις σχολικές επιτροπές, θα τις επιβαρύνει σημαντικά. Ήδη στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπήρξε η συμφωνία να τεθεί το θέμα στο Δήμο.
Επίσης, υπάρχει η ανάγκη κοπής των χόρτων στους αύλειους χώρους διάφορων σχολείων. Η απάντηση που παίρνουν τα αιτήματα των διευθυντών από την αρμόδια υπηρεσία είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κοπής λόγω φόρτου εργασίας και δίνεται η κατεύθυνση να απευθυνθούν σε ιδιώτες με το κόστος και πάλι να βαραίνει τις σχολικές επιτροπές.
Με δεδομένο ότι αυτές οι εργασίες δε θα έπρεπε να επιβαρύνουν τις σχολικές επιτροπές αλλά και ότι τα σχολεία έχουν τεράστιες ανάγκες και μικρή κρατική χρηματοδότηση ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε με ευθύνη του Δήμου να γίνουν οι απαραίτητες μυοκτονίες που θα εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας;
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να γίνουν οι καθαρισμοί των χόρτων στα προαύλια των σχολείων;