Αναγνώριση της στρατηγικής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε εκδήλωση του WWF Ελλάς (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) στην Καλαμάτα.
Όπως αναφέρει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας:
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2024 στην Καλαμάτα,στον Νομό Μεσσηνίας, προσκεκλημένος από το WWF Ελλάς με θέμα τη βιώσιμη διαχείριση των αστικών αποβλήτων και με την παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών που εχουν υλοποιηθεί σε περιοχές της Ελλάδας. Εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, κα Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Παπαδάτο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Αντιδήμαρχος παρουσίασε τη γενική στρατηγική στη διαχείριση απορριμμάτων, τις καινοτόμες δράσεις που εφαρμόζει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, εστιάζοντας στις γωνιές ανακύκλωσης και στις πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στην ως ανω κατεύθυνση.
« Η αναγνώριση της επιτυχημένης και αποτελεσματικής δουλειάς που γίνεται στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον από το WWF Ελλάς μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας στον τομέα της βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων δήλωσε στο περιθώριο των εργασιών η Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας.
Η δυνατότητα να μοιραστούμε την περιπτωσιολογική μελέτη – το «case study»- της Βόρειας Κέρκυρας με άλλους δήμους μέσω κορυφαίων περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενδυναμώνει την συνεργασία, αναπτύσσει κοινές πρωτοβουλίες και συμβάλλει στην ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών αλλά στην προώθηση αποτελεσματικών βιώσιμων πρακτικών σε εθνικό επίπεδο με στόχο την μείωση των αποβλήτων και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.
Παράλληλα, με τη στήριξη οργανισμών όπως το WWF Ελλάς, οι δράσεις του Δήμου αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας επενδύει στη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος».
Σύντομες παρουσιάσεις στην ως ανω κατεύθυνση έκαναν επίσης: οι φορείς: Μαμαγαία Rethink Project, Save your hood,Incommon.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο World Café, μια διαδραστική προσέγγιση που ενθάρρυνε τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και συζήτησαν σε «σταθμούς» διαφορετικά θέματα σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων, όπως η ανακύκλωση, η μείωση πλαστικών και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.