Ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραχτάδων με την οποία κάνουν σαφές ότι δεν επιθυμούν τη δημουργία ΣΜΑ στο χωριό.
ΣΜΑ
Aνακοίνωση κι από Βάρελη
Για το ίδιο θέμα είχε προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης και η παράταξη Βάρελη.
Σε αυτή, ανέφερε τα εξής:
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/4/2024 στους Ραχτάδες Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων μετά από πρόσκληση του Προέδρου του χωριού με θέμα την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( ΣΜΑ ) στο χωριό.
Παρευρέθηκαν οι κ.κ. Κόκκαλη , Σκέμπρης από την Δημοτική Αρχή , ο κ. Βάρελης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του κ.κ. Κοντάλιπου , Λιουδάκη , Μαρτίνο , Πουλιάση και Ψαρρά.
Παρευρέθηκε και η περιφερειακή σύμβουλος της ΛΑΣΥ κ. Μπαλού.
Συμμετείχαν και οι Πρόεδροι Δάφνης , Βελονάδων και Αρμενάδων.
Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν εντυπωσιακή , γεγονός που καταδεικνύει την ανησυχία τους για την δημιουργία ΣΜΑ στο χωριό τους , δίπλα στα σπίτια τους.
Όλοι συμφώνησαν ( εκτός των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαχειμάρη ) στην κλιμάκωση του αγώνα τόσο σε νομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο για να αποφευχθεί η δημιουργία ΣΜΑ στο χωριό Ραχτάδες.
Η Δημοτική Αρχή εκτέθηκε λόγω του ότι ο κ. Σκέμπρης ήταν εκείνος που υπέδειξε στον ιδιώτη επιχειρηματία το εν λόγω οικόπεδο για την αγορά και παράλληλα δεν πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του αιτήματος των κατοίκων.
Από τον Μάρτιο του 2021 ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συνέταξε μελέτη για χωροθέτηση του ΣΜΑ προτείνοντας μάλιστα εννιά (9) οικόπεδα.
Ο κ. Μαχειμάρης όμως εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά την κρυφή προεκλογική του ατζέντα αιφνιδιάζει ξανά με τον χειρότερο τρόπο.
Τα γραπτά όμως μένουν και παραθέτουμε αποσπάσματα της πολυσέλιδης μελέτης , ενώ γνωστοποιούμε ότι όποιος επιθυμεί αντίγραφο της μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με την σελίδα της παράταξης μας ή με όποιον Δημοτικό Σύμβουλο επιθυμεί.
Εμείς παραμένουμε πιστοί σε αυτό που χρόνια λέμε : ΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ , ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ.
Παραθέτουμε επίσης φωτογραφίες των νέων οχημάτων του Δήμου που εδώ και ένα περίπου έτος «κάθονται» έμπροσθεν του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μαρτίνου.