“Καμία απάντηση από τη Δημοτική Αρχή για το Δημοτικό Ωδείο και τις Δημοτικές Χορωδίες. Και ο εμπαιγμός δεν έχει όριο…” λέει η ΛΑΣΥ Κεντρικής Κέρκυρας.
Η ανακοίνωση
Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε τις απαντήσεις που έδωσε η Δημοτική Αρχή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/10/2024, στην ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους των Δημοτικών Χορωδιών και του Δημοτικού Ωδείου που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα μετά τη διαδικασία διάλυσης του ΣΥΠΑΠ και της ανάληψης της ευθύνης από το Δήμο.
Στις ερωτήσεις μας:
Γιατί δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση οι 45 αιτήσεις εγγραφής μαθητών με αριθμό πρωτοκόλλου του Δήμου, ώστε οι μαθητές να μην χάσουν τη χρονιά τους και τα πτυχία τους;
Γιατί δεν έχει ζητηθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση η μεταφορά της αρμοδιότητας του ωδείου στο Δήμο;
Γιατί δεν έχει προχωρήσει η πρόταση που είχε γίνει από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, ένα μήνα πρίν που είχαμε θέσει και πάλι το θέμα, η πληρωμή των καθηγητών να γίνει με τίτλο κτήσης, ώστε ταυτόχρονα να αποσταλούν και τα μαθητολόγια;
Οι απαντήσεις που (δεν) πήραμε αφορούσαν τη μετάθεση ευθυνών στην επιτροπή εκκαθάρισης του ΣΥΠΑΠ, στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνοντας μπαλάκι τελικά εδώ και μήνες τους εργαζόμενους, μαθητές και γονείς, ώστε να καταλήξουν τελικά στο και πέντε, ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!
Μεταξύ άλλων ομώς ακούστηκαν και φράσεις απείρου κάλλους που αξίζει να τις σημειώσουμε όπως ακριβώς ειπώθηκαν: «…το ωδείο δεν έχει εργαζόμενους, όλες οι συμβάσεις έληξαν 30 Ιουνίου…», «…για ποιούς μαθητές μιλάτε, τους μαθητές των Βελονάδων, να δει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας τι θα κάνει…», «… θα πληρώνουμε εμείς για το Βορρά;…»
Αποκαλύπτοντας τελικά με τον πιο θρασύ, κυνικό αλλά και αποκαλυπτικό τρόπο ότι «το παιχνίδι ήταν εξαρχής πουλημένο».
Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας των εργαζόμενων με συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι μαθητές των Βελονάδων διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων αφού τυπικά το Ωδείο που φοιτούν έχει έδρα σε αυτόν και δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, ακόμη και αν οι οικογένειες τους δεν ψηφίζουν στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.
Δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική τους επιλογή οι εργαζόμενοι αυτοί να χάσουν τη δουλειά τους και οι μαθητές την χρονιά τους, καθώς ούτε καν για τα προσχήματα δεν δέχτηκαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ζητήσουν από το Υπουργείο να γίνει τροπολογία για αυτό το ειδικό θέμα, ώστε να ξεπεραστούν οι «ανυπέρβλητες» νομικές και νομικίστικες δυσκολίες που διατείνονται ότι υπάρχουν.
Άλλωστε σε όλους του υπόλοιπους Δήμους της χώρας που υπήρξε και εκεί διάλυση των συγκεκριμένων οργανισμών, η μεταφορά των ευθυνών και των υποχρεώσεων προς τους Δήμους έχει γίνει αρμονικά. Με λίγα λόγια δεν είναι ότι δεν μπορούν αλλά ότι δε θέλουν.
Ήταν άλλωστε διακηρυγμένη επιλογή της Δημοτικής Αρχής να μην συνεχιστεί η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, αφού δια στόματος του Δημάρχου, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι υπάρχουν ιδιωτικά ωδεία και δε χρειάζεται και Δημοτικό!!!
Αν ήθελαν όμως ας το έκαναν θαρρετά και όχι με παρελκυστικό τρόπο βάζοντας ψευδώς και πάλι μπροστά το νόμο που, υποτίθεται, προκαλεί δυσκολίες.
Είναι υπόλογοι σε 45 μαθητές, αυτοί που σε όλους τους τόνους μιλούν για την Κέρκυρα του πολιτισμού ή ανησυχούν για την αυξανόμενη βία στους νέους. Ας το αποδείξουν στη πράξη!
Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να πρωτοκολλήσει τις αιτήσεις εγγραφής των μαθητών, να στείλει το μαθητολόγιο στο Υπουργείο, ώστε να μην χαθεί η χρονιά τους και μπουν σε κίνδυνο οι εξετάσεις για τα πτυχία τους.
Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εργαζόμενους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην χαθεί η χρονιά.