Πριν την Πρώτη Ανάσταση την οποία παρακολούθησε από μπαλκόνι της Πλατείας Λιστόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μέρος στη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα.
Φυσικά, μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη, στη Λιτανεία πήραν μέρος και όλες οι αρχές του νησιού.
Για την ιστορία, πρόκειται για την αρχαιότερη λιτανεία του Αγίου που καθιερώθηκε πριν το 1553 Kαι πραγματοποιείται σε ανάμνηση της θαυματουργικής απαλλαγής του νησιού από τη σιτοδεία. Κατά παλαιότατη παράδοση, επειδή το πρωί του Μ. Σαββάτου συνεχίζεται το πένθος της Μ. Παρασκευής, περιφέρεται και ο Επιτάφιος του Ι.Ν., ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ο Άγιος Σπυρίδων λιτανεύεται σε θέση προεξάρχοντος Επισκόπου, δηλαδή προηγείται του Επιταφίου, ακολουθώντας τη βυζαντινή λατρευτική τάξη και ιδιαίτερα εκείνη της Βασιλεύουσας. Στην περιφορά συμμετέχουν οι μπάντες και των τριών Φιλαρμονικών της πόλης, οι οποίες αποδίδουν τη διασκευή του πένθιμου εμβατηρίου από την όπερα “Amleto” του Ιταλού συνθέτη Franco Faccio (Παλαιά), τα πένθιμα εμβατήρια των Cesare de Michelis “Calde Lacrime” (Καυτά δάκρυα) και Δημήτρη Ανδρώνη στο «Βασίλειο του Πλούτωνα» (Μάντζαρος) και τη διασκευή του πένθιμου εμβατηρίου από την «Ηρωική Συμφωνία» του Beethoven (Καποδίστριας).
Το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, μετά τη λιτάνευσή Του στην πόλη, τοποθετείται στη θύρα για τριήμερο προσκύνημα. Πρόκειται για μια επίσης παλαιότατη παράδοση, που πιθανότατα έχει τις ρίζες της στην Κωνσταντινούπολη, όταν το σκήνωμα του Αγίου βρισκόταν ακόμη στον εκεί Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Μάλιστα, στα χρόνια της Βενετοκρατίας, οι μέρες που ήταν «ο Άγιος στη θύρα», θεωρούνταν μέρες ασυλίας.