Την Κέρκυρα επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, όπου τον υποδέχτηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ:
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης από την Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων, Ελένη Μπαλού, αλλά και με το προσωπικό, προκειμένου να συζητηθούν θέματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί και να αποτυπωθούν λύσεις.
Ο Υπουργός ενημέρωσε την κα Μπαλού και τους εργαζόμενους, πως το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα εξακολουθήσει να συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων και να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες τους. Εντούτοις, όπως υπογράμμισε, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω παρατάσεις στην διαδικασία κτηματογράφησης.
Εν συνεχεία, πάντα με την συνοδεία του κ. Γκίκα, επισκέφτηκαν το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας «Αθηναγόρειο», όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή του σχολείου, Παναγιώτη Ποζίδη και την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δέσποινα Σαββίδου. Ο κ. Ποζίδης τους ενημέρωσε για την πορεία της δράσης «1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση» στην οποία συμμετέχει το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και κατά την οποία, αναδεικνύονται οι δεξιότητες των μαθητών στην ρομποτική, στην μηχανική και στον προγραμματισμό.
Ο Υπουργός επισκέφτηκε επίσης το 4ο Γυμνάσιο, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Γυμνασίου, Έλενα Βουσολίνου, την οποία μάλιστα συνεχάρη για το 1ο Διεθνές Βραβείο που κέρδισε το 4ο Γυμνάσιο στον 14ο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών στην κατηγορία «Ταινίες Τεκμηρίωσης». Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χαρίλαος Αλαμάνος.
Τέλος, οι κ.κ. Παπαστεργίου και Γκίκας είχαν συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο, παρουσία των Αντιπρυτάνεων κ.κ. Γιαρένη, Μακρή και Μάγκου και των Προέδρων των Τμημάτων. Έγινε ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Πληροφορικής, τις θεωρητικές γνώσεις και τις ψηφιακές δεξιότητες που προσφέρει στις σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές της πληροφορικής, όπως είναι η ανάλυση μεγάλων δεδομένων, η ρομποτική, η ασφάλεια στο διαδίκτυο και η βιοπληροφορική.
Θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η ενίσχυση του Ερευνητικού Τομέα, αλλά και οι νέες κατευθύνσεις σπουδών που αφορούν στην Κυβερνοασφάλεια και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν συνέργειες μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ιονίου Πανεπιστημίου.