Έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.
Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο γιος του, επίσης ηθοποιός, Αλέξανδρος Λογοθέτης στα social media.
Σε μαύρο φόντο η φράση “αντίο μπλε μάτια”, μας θυμίζει το χαρακτηριστικό βλέμμα του ηθοποιού, τον οποίο θυμόμαστε με θαυμασμό και μέσα από τις πρώτες ερμηνείες του στο τηλεοπτικό “Θέατρο της Δευτέρας” στην ΕΡΤ1.
Ποιος ήταν ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης
Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.
Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».
Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».
Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.
Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.
Σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.
Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις (εφ. Πελοπόννησος) είχε δηλώσει από την αγαπημένη του Λευκάδα:
«Δεν υπάρχουν πράγματα που δεν μπόρεσα να κάνω, γιατί δεν τα επιδίωξα κιόλας. Ημουν πάντα αυτάρκης. Δεν μου έκανε εντύπωση η δόξα. Ο,τι ήρθε στην πορεία και στην προσπάθειά μου να σταθώ στο θέατρο, ήταν καλοδεχούμενο. Είχα την ευτυχία να είμαι κοντά σε μεγάλους δασκάλους και να γνωρίσω μεγάλες προσωπικότητες, όπως Χατζιδάκι, Γκάτσο, Κουν, Μόραλη, Τσαρούχη και τόσους άλλους… Δεν θεώρησα ότι πρέπει να έχω ένα πλάνο για να παίξω. Γιατί όταν έχεις πλάνο στο θέατρο, σημαίνει ότι είσαι και προστατευόμενος της εξουσίας. Η πορεία μου κύλησε πολύ ωραία και ήσυχα, χωρίς να ανήκω σε ομάδες και χωρίς ικεσίες».