«SOS» εκπέμπει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των 150 παιδιών ηλικίας 4-12 ετών που φοιτούν εκεί, των δασκάλων, αλλά και του λοιπού προσωπικού.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης που κοινοποιήθηκε στο iEidiseis, το σχολείο βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, αλλά όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, καθώς το αλεξικέραυνο δεν λειτουργεί σωστά εδώ και σχεδόν 7 μήνες.
«Τον περσινό Φεβρουάριο (2024) κατά την διάρκεια μιας έντονης καταιγίδας με έντονη κεραυνική δραστηριότατα το αλεξικέραυνο δούλεψε έλκοντας τους κεραυνούς πλην όμως δεν παρείχε απόλυτα την ελεγχόμενη δίοδο αυτών στο έδαφος με αποτέλεσμα 150 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, δάσκαλοι και προσωπικό να βρεθούν αντιμέτωποι με λάμπες που έσπαγαν πάνω από τα κεφάλια τους, με καλώδια που πετάγονταν από τις πρίζες, με συσκευές (προτζέκτορες, υπολογιστές) που «κάηκαν» ενώ το δίκτυο του ΟΤΕ υπέστη σοβαρή ζημία από το ηλεκτρικό φορτίο που δέχτηκε. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και η κακή λειτουργία του αλεξικέραυνου είχε ως αποτέλεσμα μόνο υλικές ζημιές», επισημαίνουν οι γονείς του σχολείου.
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, «αν και πέρασαν περίπου 7 μήνες από πέρσι, μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί και έτσι στο σχολείο μας, που βρίσκεται σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της πόλης και τριγύρω είναι πλήρως αποψιλωμένο, υπάρχει ένα αλεξικέραυνο που ελκύει τους κεραυνούς πλην όμως δεν τους οδηγεί απολύτως στο έδαφος».
«Το παράδοξο είναι ότι αυτό το αλεξικέραυνο είναι τοποθετημένο σε αυτό το σημείο ακριβώς για να προστατεύει την πόλη της Κέρκυρας από τους κεραυνούς όμως η κακή λειτουργία του θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια 150 παιδιών που ζουν σε αυτήν», τονίζουν οι γονείς των μαθητών θέτοντας τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.
«Εμείς οι γονείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο όταν βρέχει», καταγγέλλουν.