Το 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα με θέμα “Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την Εποχή της Πληροφορίας: Σημεία αναφοράς ιστορίας, δικαίου, δεοντολογίας και πολιτισμού.”
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:
Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 θα γίνουν στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας οι εργασίες του Συνεδρίου ‘Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Εποχή της Πληροφορίας-Σημεία αναφοράς ιστορίας, δικαίου, δεοντολογίας και πολιτισμού’, InfoRights 2024. Το Συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό και η ιστοσελίδα του είναι https://rights.ihrc.gr.
To Συνέδριο InfoRights 2024 διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Ροταριανού Ομίλου Κερκύρας.
Οι θεματικές του Συνεδρίου είναι: Ελευθερία Λόγου και Έκφρασης, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Τέχνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Λογοτεχνία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αρχεία/Βιβλιοθήκες/Μουσεία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη, Ιστορία της Πληροφορίας και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πολιτιστική Κληρονομιά και Πνευματική Ιδιοκτησία.
Το Συνέδριο φιλοξενεί 86 εισηγήσεις. Πολλοί εθνικοί και τοπικοί φορείς εκπροσωπούνται στο συνέδριο με εισηγητές. Αναφέρονται η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ο Όμιλος Ωνάση, η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, το Ελληνικό Κέντρο Ασφάλειας Διαδικτύου, τα Γενικά Αρχεία Κράτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Βιβλιοθήκη της Βουλής, η Διεθνής Αμνηστία-Τμήμα Ελλάδος, η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού ΓΕΣ, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πολλοί άλλοι φορείς.
Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ερευνητική Ομάδα IHRC, το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΑΒΜ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΙΠ, με τη συνεργασία της Έδρας UNESCO ΙΠ, των Μουσειακών Συλλογών του ΙΠ και του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας.
Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι η ΕΡΤ3.