Παρά τις πολλές εθελοντικές προσπάθειες που το CorfuPress.com σήμερα παρουσιάζει, το βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας δεν έχει ενιαία και ισχυρή έκφραση των ζωοφιλικών οργανώσεων, κάτι που πλέον αλλάζει.
Ζωόφιλοι της περιοχής δημιουργούν ένα σύλλογομε βασικό θεώρημα ότι η ευζωία των ζώων είναι δεμένη με την ευζωία των ανθρώπων. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ελένη Μαρτζούκου, εκ των ιδρυτών του φορέα, όσο και να τρέχουν άτομα και ζωοφιλικοί σύλλογοι και οργανωμένες ομάδες για να μπορέσουν να βρουν κάποια χρηματοδότηση, το πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί στο σύνολό του, απλώς θα βουλώνουν τρύπες… Ζητούν συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, έχοντας ήδη δώσει στη δημοσιότητα ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούν ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων, όπως αναφέρεται στο νόμο, με μια επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος, στο οποίο θα παίρνουν μέρος άτομα από ζωοφιλικές οργανώσεις.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΕΡ: Καταρχήν, σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Κέρκυρα γενικότερα και το βόρειο κομμάτι της Κέρκυρας ειδικότερα όσον αφορά την υπόθεση της προστασίας των ζώων;
ΑΠ: Εκτός από κάποια ελάχιστα χρήματα που έχουν δοθεί από δήμους, νομίζω από το δήμο της Βόρειας Κέρκυρας – δεν έχω στοιχεία για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας – για κάποιες τροφές, τίποτα.. Μιλάμε για ένα κονδύλι -αν θυμάμαι καλά- γύρω στα 3000 ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Καμία παρέμβαση σε κανένα επίπεδο.
ΕΡ: Οπότε να υποθέσω πως δημοτικό κυνοκομείο δεν υπάρχει στην Κέρκυρα γενικότερα;
ΑΠ: Όχι, όχι. Έτσι κι αλλιώς εμείς δεν θέλουμε κυνοκομείο. Είναι παλιά λογική τα κυνοκομεία. Ο νόμος έτσι κι αλλιώς μιλάει για καταφύγιο. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα κυνοκομεία και στα καταφύγια. Υπάρχει τεράστια διαφορά στη λογική που χρησιμοποιούν κάποιοι δήμοι τα κυνοκομεία. Μαντρώνουν μέσα σκυλιά, και υπάρχουν τραγικά παραδείγματα ανά την Ελλάδα.
Ενώ στα καταφύγια θα μαζευτεί από ειδικευμένο προσωπικό με ειδικευμένο όχημα, θα αποπαρασίτωθεί, θα εμβολιαστεί κτλ Και στη μεγάλη πλειοψηφία του θα επανενταχθεί στο οικείο του περιβάλλον με τσιπ που θα το παρακολουθεί κτλ. Οπότε τα κυνοκομεία και τα καταφύγια είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.
ΕΡ: Είναι μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην Βόρεια Κέρκυρα;
AΠ: Ναι, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα ιδιαίτερα με τις γάτες. Υπάρχουν χιλιάδες γάτες, απλώς δεν είναι τόσο φανερό όσο είναι με τους σκύλους που είναι ακόμα αρκετοί.
ΕΡ: Αυτό συμβαίνει και λόγω της δικής μας κακής συμπεριφοράς ως προς τα ζώα; Mε την έννοια της έλλειψης πολιτικής στείρωσης, της έλλειψης κουλτούρας του ότι ένα ζώο είναι μέλος της οικογένειας. Φταίμε δηλαδή και εμείς οι ίδιοι ως άνθρωποι γι αυτό;
AΠ: Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους υπάρχουν αδέσποτα ζώα. Καταρχήν να λάβουμε υπόψη ότι ένα ζώο ζει πάρα πολλά χρόνια. Και μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης, έχουν περάσει από συμπληγάδες. Δηλαδή το ότι πήρες ένα σκύλο πριν δέκα χρόνια, δεν σημαίνει ότι μπορείς να κανονίσεις τι θα συμβεί στην ζωή σου στην επόμενη δεκαετία. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εν τω μεταξύ έμειναν άνεργοι, έχασαν το σπίτι τους. Καταλαβαίνεις ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, όχι τόσο στην Βόρεια Κέρκυρα, -αλλά είναι ένας παράγοντας αυτός- δεν μπορεί να κανονίσει και την ίδια του τη ζωή. Είναι πολύ δύσκολο να κανονίζει ένα ζώο.
Εδώ στη βόρεια Κέρκυρα, μεγαλύτερο πρόβλημα από τα αδέσποτα είναι το ζήτημα των κυνηγόσκυλων, που όταν τα παίρνουν για κυνήγι πρώτη φορά, το ζώο μπορεί να τρομάξει από την τουφεκιά, να μην βγάλει λαγούς ή πουλιά και τα λοιπά και να το παρατήσουν. Τα περισσότερα σκυλιά στην περιοχή είναι συνήθως παρατημένα κυνηγόσκυλα. Ένας άλλος παράγοντας που χρειάζεται παρέμβαση είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που πεθαίνουν και μένουν τα ζώα πίσω, το οποίο δεν είναι δεν είναι σπάνιο.
ΕΡ: Τι διαδικασία εφαρμόζεται για ένα αδέσποτο ζώο;
ΑΠ: Καμία απολύτως. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας χώρος προκειμένου να φιλοξενηθούν τα ζώα αυτά. Και φυσικά, σε μεγάλο βαθμό ένας από τους λόγους είναι ότι υπάρχει έλλειψη νοοτροπίας και έλλειψη παιδείας σε κάποια ζητήματα. Λόγου χάρη στο Δήμο Πατρέων, στα ζώα που υπάρχουν στο καταφύγιο πηγαίνουν παιδιά από τα σχολεία να τα συναντήσουν, γίνονται εκπαιδευτικές δράσεις προκειμένου να αλλάξει η νοοτροπία των παιδιών. Στα αδέσποτα γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά όσον αφορά το να υιοθετήσει κανείς ένα αδέσποτο και να μην αγοράσει ένα ζώο, το οποίο είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχει επίσης, η ζωοφιλία ως μόδα, όπως πχ η αφορά κάποιων φυλών από γάτες που δυσκολεύονται αφάνταστα να προσαρμοστούν στο περιβάλλον της βόρειας Κέρκυρας.
Ενώ αντίθετα, υπάρχουν τα αδέσποτα που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ζώα τα οποία έχουν προσαρμοστεί στο περιβάλλον, είναι προσαρμοσμένα στο κλίμα της Βόρειας Κέρκυρας, είναι φιλικά, και δεν πειράζουν γάτες ή ανθρώπους κτλ. Όμως, οι περισσότεροι προτιμούν να πληρώσουν 1000 και 2000 ευρώ για να πάρουν ένα ζώο ράτσας.
Επίσης, είναι πολύ λογικό οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν οικονομικά προβλήματα να θέλουν να υιοθετήσουν ένα μικρό σκυλί, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία βοήθεια από οπουδήποτε.
ΕΡ: Τώρα εσείς δημιουργείτε μία ομάδα, ένα σύλλογο, ένα φορέα ο οποίος θα προσπαθήσει να συντονίσει τις δυνάμεις που ήδη υπάρχουν, είναι ενεργές και είναι και πολύ παραγωγικές στην προσφορά στα αδέσποτα στο νησί της Κέρκυρας. Δώστε μας δύο τρεις παραπάνω πληροφορίες.
ΑΠ: Πρώτον, δημιουργούμε ένα σύλλογο, κάνοντας αυτό που λες, έχουμε όμως ταυτόχρονα υπόψη ότι οι εθελοντές και ζωοφιλικές ομάδες, ότι δεν υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα -και αυτή τη στιγμή η αρμοδιότητα έχει περάσει στους Δήμους χωρίς ιδιαίτερα κονδύλια, κι ενώ οι περισσότεροι δήμοι δεν τα διεκδικούν- .
Ως σύλλογος λοιπόν, θεωρούμε ότι καταρχήν η ευζωία των ζώων είναι δεμένη με την ευζωία των ανθρώπων. Είναι πολύ βασικό αυτό.
Όσο και να τρέχουν άτομα και ζωοφιλικοί σύλλογοι και οργανωμένες ομάδες για να μπορέσουν να βρουν κάποια χρηματοδότηση, το πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί στο σύνολό του, απλώς θα βουλώνουμε τρύπες.
Χωρίς μια ολοκληρωμένη πολιτική, η οποία να προσπαθήσει να αλλάξει τη νοοτροπία όσον αφορά τα αδέσποτα και ταυτόχρονα, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να παρέχει κάποιες υπηρεσίες, δεν μπορεί να κάνει πολλά ένας σύλλογος.
Η συνεργασία πρέπει να είναι αμοιβαία. Γιατί ένας Δήμος δεν μπορεί να κάνει ιδιαίτερα πολλά πράγματα χωρίς τη συμμετοχή των εθελοντών. Και οι εθελοντές δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα χωρίς βοήθεια. Δηλαδή, αν ένας δήμος δεν αναλάβει τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή, λόγου χάρη, ένας δήμος είναι αυτός ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει μια δημοτική κλινική ζώων
ΕΡ:Εσείς τι θα ζητούσατε από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας;
ΑΠ: Έχουμε ήδη κάνει ένα ψήφισμα, που ζητάμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων, όπως αναφέρεται και στο νόμο, με μια επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος, στο οποίο θα παίρνουν μέρος άτομα από ζωοφιλικές οργανώσεις, ομάδες της περιοχής, και μέσα σε αυτό να προβλέπεται η λειτουργία δημοτικής κλινικής.
Και μέχρι να γίνει αυτό, ζητάμε συμβάσεις με ιδιώτες κτηνιάτρους προκειμένου να γίνουν κάποιες στειρώσεις στα αδέσποτα της περιοχής, αποπαρασίτωση και εμβόλια κλπ.
Με το καταφύγιο υπάρχει ένα ζήτημα, γιατί τα μάτια των ζωόφιλων έχουν δει πολλά. Δικαιολογημένα προκαλεί φόβο σε πολύ κόσμο, γιατί σε πολλούς δήμους αυτό παραπέμπει σε μάντρωμα.
Παρόλα αυτά χρειάζεται κάποιος χώρος… Στον οποίο κάποια ζώα, ηλικιωμένα, άρρωστα, που πρέπει να κάνουν μια αγωγή για κάποιες ημέρες, ή κάποια κουτάβια που δεν μπορείς να τα αφήσεις στο δρόμο, μέχρι να μεγαλώσουν ή υιοθετηθούν, θα μπορούν να παρακολουθούνται. Επίσης ζητάμε την παροχή δωρεάν τροφής σε ζωοφιλικές ομάδες, οι οποίες αναλαμβάνουν να ταΐσουν γάτες, να ταΐσουν σκύλους, σταθμούς σίτισης ανά περιοχές και νερό το καλοκαίρι.
Επίσης χρειάζεται ένας χώρος απόθεσης για τα νεκρά ζώα. Γιατί είναι πρόβλημα και για τη δημόσια υγεία. Αν πεθαίνει, πχ, ένα μεγάλο ζώο, αυτό πετιέται οπουδήποτε.
======
Άυτές είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες του βορρά
που ενώνουν τις δυναμεις τους
Paws from corfu
Η Μαρκετα ζει και εργάζεται στο νησί της Κερκυρας γύρω στα 20 χρόνια Αυτή την στιγμη φιλοξενεί σχεδόν 50 σκυλους και 20 γατες και προσπαθεί με την βοήθεια φίλων και γνωστών να τα ταΐσει, στειρωσει , να τους κάνει εξετάσεις και θεραπείες όπου χρειάζεται και φυσικά να τους βρει ένα καλό σπίτι για να μην μείνουν στους αφιλόξενους δρόμους του νησιού μας !!! Ας μας μιλήσει η ίδια για το έργο της : το μικρό μας σωματείο Tlapky z Korfu z.s./ Paws from Corfu, εγγεγραμμένο στην Τσεχική Δημοκρατία και βοηθώντας τα αδέσποτα σκυλιά και γάτες στο όμορφο ελληνικό νησί της Κέρκυρας, ποτέ δεν σταματά και ποτέ δεν “κοιμάται”. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει πολλές αλλαγές για να βελτιώσουμε τη φροντίδα των ζώων. Πριν από 2 χρόνια είχαμε ένα μικρό καταφύγιο με χωρητικότητα για 15 σκύλους και σχεδόν καμία δυνατότητα να φιλοξενήσουμε αδέσποτες γάτες εκτός από ένα μεγάλο χώρο μεγάλης γάτας. Αλλά υπάρχουν καλοί άνθρωποι γύρω μας που υποστηρίζουν το έργο μας και τη φροντίδα μας. Με αυτή τη βοήθεια μετακινηθήκαμε σε ένα όμορφο μεγάλο ελαιώνα που προσφέρθηκε από έναν ελληνικό αγρότη. Κατασκευάστηκαν 16 μεγάλες αυλές με την εκπληκτική οικονομική βοήθεια ενός αγγλόφωνου δωρητή με σπίτι στην Κέρκυρα. Χάρη σε πολλούς δωρητές στην Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, κάθε αυλή έχει ένα κατάλληλο σκυλόσπιτο από σκυρόδεμα που κρατά τους σκύλους ξηρούς και ζεστούς. Το ακίνητο είναι περιφραγμένο ώστε οι σκύλοι να έχουν χώρο για τρέξιμο και άσκηση χωρίς τον φόβο μας ότι μπορεί να δραπετεύσουν. Από μια αρχική χωρητικότητα 15 σκύλων, τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε 45 σκύλους και κουτάβια. Και φυσικά καμία από τις αυλές δεν είναι άδεια, επειδή κάθε ζώο από το δρόμο πρέπει να έχει την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και χαίρομαστε που είμαστε μέρος αυτού. Ακόμα και αν ήμασταν εξαιρετικά απασχολημένοι με την κατασκευή, τη μετακίνηση, τη βελτίωση του χώρου των σκύλων μας, μ έχουμε επίσης δεσμευτεί στη φροντίδα των αδέσποτων γατών. Η αγάπη μας για τα ζώα δεν γνωρίζει όρια, και γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε βοήθεια και σε αυτά τα αδέσποτα πλάσματα.
Στον ελαιώνα μας, δημιουργήσαμε ειδικές περιοχές για τις αδέσποτες γάτες προκειμένου να μπορούν να ζουν με ασφάλεια και άνεση. Έχουμε αναπτύξει συστήματα τροφοδοσίας και παρέχουμε ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε όλα τα ζώα που φιλοξενούμε.
Επιπλέον, προσπαθούμε διαρκώς να βρούμε υιοθεσίες για τα ζώα που φροντίζουμε, προσπαθώντας να δώσουμε σε κάθε ζώο μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η ευτυχία που νιώθουμε όταν ένα ζώο βρίσκει μια αγαπημένη οικογένεια είναι ανεκτίμητη και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας.
Όπως κάθε οργανισμός που βοηθά τα αδέσποτα ζώα, αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. Ωστόσο, η αγάπη μας για τα ζώα μας κινητοποιεί κάθε μέρα για να συνεχίσουμε το έργο μας με πάθος και αφοσίωση.
Συνοψίζοντας, η δουλειά μας μπορεί να είναι δύσκολη και ανέπαφη, αλλά η ανταμοιβή που λαμβάνουμε από την αγάπη των ζώων που βοηθάμε είναι ανεκτίμητη. Και αυτή η αγάπη μας κινητοποιεί για να συνεχίσουμε το έργο μας και να βοηθήσουμε όσο περισσότερα ζώα μπορούμε. Είμαστε υπερήφανοι για το τι έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα στα αδέσποτα ζώα που τόσο πολύ το αξίζουν.
Κάθε διασώστης, κάθε εθελοντής, κάθε οργανισμός ή σωματείο που βοηθά τα αδέσποτα ζώα γνωρίζει ότι η δουλειά είναι ατελείωτη, εξουθενωτική και ποτέ δεν αμείβεται. Ωστόσο, εκτιμάται πάντα από την αγάπη που επιστρέφεται από όλα αυτά τα φτωχά ζώα που διασώσαμε. ————————————————————— |
ACHARAVI CATS NEUTERING PROGRAM
Η Thea Bradley δημιούργησε αυτή την ομάδα το 2017. 388 γάτες έχουν στειρωθεί έως σήμερα. Έχουν δαπανήσει 20.000 ευρώ έως τώρα ,για στειρώσεις, θεραπείες , φαγητό και εύρεση σπιτιών για τα γατάκια. Έχουν αρκετούς εθελοντές που αφηνόμουν στο πλάι τις οικογένειες τους , τις δουλειές τους , τα σπίτια τους και τρέχουν να βοηθήσουν ζώα σε ανάγκη όποτε και αν χρειαστεί Σας ευχαριστούμε Kizzy, Mellie, Judith, Toni, Tracy, Sonja, Jude, Julie, Laura, Valerie, Susie, Dace, Lisa, Sandra και πολλους άλλους Τι είναι η στείρωση; Η στείρωση είναι μια επέμβαση που αποτρέπει τις θηλυκές γάτες να μείνουν έγκυες και τις αρσενικές γάτες από το να αφήνουν τις θηλυκές έγκυες. Η επέμβαση γίνεται από κτηνίατρο, με τις γάτες να είναι υπό γενική αναισθησία. Γιατί πρέπει να στειρώνουμε τις γάτες; Η στείρωση των θηλυκών γατών, είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων. Γιατί είναι σημαντική η στείρωση; Οι θηλυκές γάτες μπορούν να μείνουν έγκυες από πολύ μικρή ηλικία. Φυσικά, εκτός από την πρόληψη ανεπιθύμητων γεννήσεων η στείρωση των γατών έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία τους . Ποια είναι τα άλλα οφέλη της στείρωσης; Εκτός από την αποφυγή εγκυμοσύνης, η στείρωση των γατών μπορεί να είναι καλή για τη γενική υγεία τους. Για παράδειγμα: -Για τις θηλυκές γάτες, η πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων μολυσματικών ασθενειών θα μειωθεί και η πιθανότητα εμφάνισης όγκων, λοιμώξεων της μήτρας και άλλων ασθενειών μειώνεται επίσης. -Οι στειρωμένες αρσενικές γάτες είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν από καυγάδες ή να απομακρυνθούν από περιοχή σε περιοχή. Οι αρσενικές γάτες που δεν στειρώνονται συχνά φαίνονται απογοητευμένες αν δεν βρουν θηλυκό σύντροφο και μπορούν να ψεκάσουν τα δύσοσμα ούρα ως τρόπο μαρκαρίσματος της μυρωδιάς, μια έκκληση για πιθανές θηλυκές συντρόφους. |
San Stefanos Stray Cats -Corfu NW
Το San Stefanos Stray Cats ~ Corfu NW υποστηρίζει πολλές αδέσποτες γάτες στον Βορρά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φροντίζονται στο πλαίσιο του έργου μας όπως του Stray Cats Roda and Nearby και του Peroulades Stray Cats Project. Η υποστήριξη που δημιουργήθηκε το 2016 περιλαμβάνει σίτιση, βασική υγειονομική περίθαλψη, στείρωση και άλλες κτηνιατρικές θεραπείες, κατ’ οίκον φροντίδα για όσους τη χρειάζονται και υιοθεσίες.
————————————————————- |
Corfu Animal Rescue Establishment- CARE
Το Corfu Animal Rescue Establishment – CARE είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα εγγεγραμμένο στην Ελλάδα από το 2003 με ένα μικρό Καταφύγιο στην βόρεια Κέρκυρα Η CARE δεσμεύεται να διασώσει αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά, να τους παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον και να παρέχει όλη την υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της στείρωσης, ενώ προετοιμάζει διασώσεις και μελλοντική υιοθεσία. Δυστυχώς η τοποθεσια που είναι το καταφύγιο της Care πουλήθηκε και αυτή την στιγμη αναζητά μέρος να μετεγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό !!!
————————————————————— |
Kassiopi cats meow
Ιδρύθηκε το 2016, η Kassiopi Cats Meow , από δύο άτομα που δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν μα πραγματοποιηθούν προγράμματα στείρωσης, σίτισης και εμβολιασμούς για γάτες. Ο οργανισμός μας βασίζεται στη συνεργασία με όσους φροντίζουν αποικίες γάτας, εστιάζοντας στη διατροφή και αξιολογώντας συνεχώς αποτελεσματικές πρακτικές για την ευζωία τους . Με την υποστήριξη των αφοσιωμένων μελών μας, καθιερώνουμε ετήσιους στόχους, στειρώνοντας με επιτυχία εκατοντάδες γάτες σε όλο το νησί. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε σημαντικά κτηνιατρικά έξοδα, τα αξιόπιστα μέλη μας έχουν εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας, ώστε να παρέχουμε το καλύτερο για τις αδέσποτες γάτες. Επί του παρόντος, οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην περιοχή Αυλάκι, δίνοντας προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες στείρωσης και άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εκτιμούμε βαθύτατα την καλή θέληση του κοινού, η βοήθεια του οποίου συμβάλλει στη συνεχιζόμενη αποστολή μας.
|
JENY – SAVE A STRAY, MAKE THEIR DAY , CORFU
Jennifer Gardiner. Όπως οι φιλόζωοι του βορρά λένε : ” Ένας άγγελος που ήρθε για να σώσει βασανισμένες ψυχές” Η Jennifer που ζει και εργάζεται πάνω από 30 χρόνια στο Σιδαρι της Κερκυρας δεν αγαπά τα μεγάλα λόγια, αλλά τις μεγάλες πράξεις. Δεν θα την ακούσεις να περηφανεύεται για τις ζωές που έσωσε, αλλά θα διακρίνεις τα μάτια της όταν σου εξιστορεί πώς σώθηκε το κάθε ζώο.. Δεν θα σε πάρει τηλέφωνο να μιλήσει περί ανέμων και υδάτων, όμως θα είναι πάντα εκεί να σε πάρει μια μεγάλη αγκαλιά και να σε ακούσει. Η Jennifer θα βρει λύση όταν πλέον έχει χαθεί κάθε ελπίδα για να σωθεί ένα ζώο. Όταν την δεις να είναι σκεπτική και κάπως απότομη, τότε ξέρεις ότι τα ζώα που την έχουν ανάγκη είναι πάρα πολλά.. Όμως εκείνη θα βρει τρόπο να βοηθήσει. Κάποιες φορές ίσως να είναι πολύ αργά για κάποια και εκεί ο πόνος είναι τεράστιος. Όμως η Jennifer δεν σταματάει ποτέ. Θα σηκωθεί και θα παλέψει ξανά και ξανά. Η λίστα με τα ζώα που έχει βοηθήσει είναι τεράστια, όπως και η ευγνωμοσύνη που νιώθουν όσοι έχουν βοηθηθεί από εκείνην. Εκατοντάδες σκύλοι και γάτοι έχουν στειρωθει, εμβολιαστεί, κάνει εξετάσεις και θεραπείες με την βοήθεια της … Η Jennifer είναι ο λόγος που πολλοί εθελοντές δεν σταματάνε την δράση τους, γιατί ξέρουν ότι πάντα θα έχουν έναν σύμμαχο άγγελο δίπλα τους. Γιατί στο τέλος της ημέρας,οι πράξεις είναι που μένουν..
|