Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο γίνονται πραγματάκια, κι ας μην λαμβάνουν όλα ιδιαίτερη δημοσιότητα.
Όπως η εκλογή της Μαριεττίνας Μινώτου, του τμήματος Μουσειολογίας και Βιβλιοθηκονομίας του ιδρύματος, στη θέση της προέδρου της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος (ΙΕΕΕ)!
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος: “Η ΙΕΕΕ, από την ίδρυση της το 1882, μαζί με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που η ίδια σύστησε το 1884, λειτουργεί το Μουσείο της, συγκροτεί Ιστορικό Αρχείο Εγγράφων και Βιβλιοθήκη, τα οποία αποτελούν σημαντικούς πυλώνες διατήρησης της εθνικής συλλογικής μνήμης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα, οι σκοποί της πραγματώνονται μέσα από τη μόνιμη έκθεση, την επιμέλεια των συλλογών, την οργάνωση περιοδικών εκθέσεων, την εκδοτική, εκπαιδευτική και επιστημονική δραστηριότητα, καθώς και την υποβοήθηση της ιστορικής έρευνας μέσω της συνεργασίας με ομοειδείς πολιτιστικούς οργανισμούς και της παροχής υλικού σε ερευνητές. Πολλά συγχαρητήρια στην συνάδελφο Μαριέττα Μινώτου για αυτήν την εκλογή της”.
Σε θέση κοντά στην κυβέρνηση ο Καραπιδάκης
Είχε προηγηθεί η ανάληψη θέσης συμβούλου στο νέο Υπουργό Παιδείας από τον καθηγητή του ιδρύματος Νίκο Καραπιδάκη. “Αυτή η πολύ θετική εξέλιξη δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη. Ο Νίκος είναι ικανότατος, αντικειμενικός και ουσιαστικός στην σκέψη και στις παρεμβάσεις του. Πολλά συγχαρητήρια και πάλι, αγαπητέ Νίκο! Η συνεισφορά δεν έχει όρια χρονικά”, αναφέρει ο κ.Φλώρος.
Αν μη τι άλλο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποκτά μία σημαντική πρόσβαση στον ίδιο τον υπουργό Παιδείας.
Ανταποκρίθηκαν (μόνο) οι Ζακυνθινοί
Και μια και μιλάμε για Ιόνιο Πανεπιστήμιο: η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-enoikiazetai στην ιστοσελίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου πάει καλά. Αλλά… στη Ζάκυνθο, όχι στην Κέρκυρα… Εκεί, με τη συνδρομή της Τ.Α. και των φορέων, υπήρξε προσφορά για αρκετά σπίτια και διαμερίσματα για να καλυφθεί μέρος έστω της ζήτησης από φοιτητές, ενώ στην Κέρκυρα με πολλαπλάσιους φοιτητές, η προσφορά ήταν αντιστοίχως απείρως χαμηλότερη.
Είναι ίσως ένα ακόμα δείγμα για το πως βλέπουν οι Κερκυραίοι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ή και γενικότερα τις δομές του νησιού, απέναντι στο κέρδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης και το στενό προσωπικό συμφέρον, αλλά και το πως και η Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει με πίεση, κίνητρα, ενέργειες, για να δημιουργήσει της προϋποθέσεις ώστε φοιτητές και δημόσιοι υπάλληλοι να μην ακούν Κέρκυρα και να τρέχουν μακριά…