“Η εργολαβία της λέσχης το έτος 2022 έκανε τζίρο πάνω από 600.000€ χωρίς να υπολογίζουμε τους φοιτητές που δεν έχουν δωρεάν σίτιση. Την ίδια στιγμή που η εργολαβία θησαυρίζει, οι φοιτητές λαμβάνουμε σίτιση πολύ χαμηλής ποιότητας, δεν μας παρέχονται ούτε τα γενικά ούτε τα ειδικά μενού που προβλέπονται (πχ για άτομα με διαβήτη, δυσανεξίες κλπ)”.
Αυτό καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές. Έτσι, μη αντέχοντας να πληρώνουν, ειδικά οι πλέον αδύναμοι, ή να τρέφονται με χαμηλότερης ποιότητας φαγητό, προχώρησαν σε αποκλεισμό του ταμείου της φοιτητικής λέσχης, επιτρέποντας σε όλους τους φοιτητές να σιτιστούν δωρεάν.
Τη δράση πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι των ΤΞΓΜΔ, ΤΗΧΕΙ, ΤΠ, ΤΙ, ΤΜΣ, ΤΑΒΜ του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η δράση αυτή ήρθε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων με συλλογή 600 υπογραφών, κινητοποίηση στον Αντιπρύτανη για αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού και μείωσης του αντιτίμου των γευμάτων.
Τη ζητάνε οι φοιτητές αλλά δεν έχει ικανοποιηθεί τίποτα ακόμα;
- Δωρεάν σίτιση με απλή επίδειξη του πάσο.
- Αναβάθμιση της ποιότητας και εξασφάλιση μεγαλύτερης ποικιλίας στα μενού της σίτισης σύμφωνα με τις διατροφικές απαιτήσεις.
- Επαναφορά του ωραρίου.
- Ειδικά μενού και παροχή τους σε καθημερινή βάση.
- Δυνατότητα ‘takeaway’ με ευθύνη του κάθε φοιτητή, σε σκεύος το οποίο θα φέρνει ο ίδιος.
- Να τηρηθεί με ευθύνη της λέσχης το πρόγραμμα κομποστοποίησης.
Δεν θα έλεγε κανείς άδικα τα αιτήματα, έ;