Ανυποχώρητη εμφανίστηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου για χορήγηση παράτασης στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στην Κέρκυρα, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις νέες κτιριακές προδιαγραφές που η ίδια επέβαλλε δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση σε δομές πολλών δεκαετιών που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
Η “άτεγκτη” Υφυπουργός δεν δέχεται την παράταση, όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αυλωνίτης. Και αυτά την ώρα που η μελέτη ΤΕΕ – Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποδεικνύει ότι το κτίριο που φιλοξενεί το Σπίτι του “Χαμόγελου” στους Μαγουλάδες μπορεί με τεχνικές παρεμβάσεις ύψους περίπου 70.000 ευρώ, να εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές που θέτει το νέο νομικό πλαίσιο!
Βέβαια, η κυβέρνηση (δια της Μιχαηλίδου) είναι αδιάλλακτη (για το καλό των παιδιών, βεβαίως βεβαίως) όταν πρόκειται για άλλους. Τι γίνεται όμως όταν με ευθύνες της πολιτείας (εδώ, στο Υπουργείο Παιδείας) βρίσκονται στη θέση του προέδρου του Χαμόγελου ή ακόμα χειρότερα, αφού ο κ. Γιαννόπουλος τέθηκε προ αδιεξόδου όταν η Υφυπουργός αποφάσισε, διέταξε και έδωσε προθεσμία ανελαστική μόλις ενός έτους;
Σε αναζήτηση νέας στέγης βρίσκονται από την περασμένη, Τετάρτη,
159 παιδιά, οι μαθητές του Κεστεκίδειου σχολείου, του αμιγώς (και μοναδικού) ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών που διαθέτει νηπιαγωγείο, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο δήμο Σεν Ζιλ, έκλεισε αιφνιδιαστικά (;) καθώς κλιμάκιο τεχνικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας, μετά από ειδικούς ελέγχους που απαίτησε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Βρυξελλών του Βελγικού Κράτους, διαπίστωσε την ακαταλληλότητα του κτηρίου!
Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα Βρυξελλών και τη Μητρόπολη Βελγίου, αναζητούν νέο κτήριο για να στεγάσει τους μαθητές του ελληνικού σχολείου, ενώ μέχρι τότε, οι μαθητές του ελληνικού σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα διαδικτυακά.
Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται από τη δεκαετία του 1970 το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών, ήταν μια δωρεά του επιχειρηματία Λεωνίδα Κεστεκίδη, ιδρυτή της γνωστής σοκολατοποιίας «Leonidas».
Τα προβλήματα στο κτίριο ήταν γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, η νομοθεσία στο Βέλγιο δεν… άλλαξε σε μια νύκτα, ωστόσο, άφησαν στην κυβέρνηση το χρόνο να τρέχει και τώρα τα παιδιά δεν έχουν καθόλου σχολείο!!!
Ακόμα χειρότερα, τον περασμένο Οκτώβριο, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε στις Βρυξέλλες το κτίριο, έγιναν έλεγχοι και διαπιστώθηκαν «4-5 τεχνικά σημεία στα οποία έπρεπε να δοθούν λύσεις». Έκτοτε, δεν έγινε τίποτα!