Το Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων έδωσε έγγραφα στη δημοσιότητα με τα οποία, όπως λέει, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, γιατί οι ξενοδόχοι δεν προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις και γιατί οι νέοι απομακρύνονται απ’ τα τουριστικά επαγγέλματα.
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου
Κοινοποιούμε στα ΜΜΕ:
α. Την απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας στην πρόσκληση μας για έναρξη διαπραγματεύσεων , με σκοπό την υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
β. Την ισχύουσα κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας που κηρύχτηκε ήδη υποχρεωτική.
γ. Δείγμα σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου , όπου Ξενοδόχοι , μέλη της Ένωσης , υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να το υπογράψουν , ώστε να γίνει η πρόσληψη.
Υπάρχουν βέβαια και χειρότερες περιπτώσεις όπου οι Ξενοδόχοι κλείνουν προφορικές συμφωνίες ‘’πακέτο’’ με τους εργαζόμενους , πάντα με δυσμενέστερους όρους από τους όρους της κλαδικής ΣΣΕ.
δ. Σας στέλνουμε ορισμένες φωτογραφίες από δωμάτια που δώθηκαν φέτος από ξενοδόχο για να μείνουν οι εργαζόμενοι .
Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του , γιατί οι ξενοδόχοι δεν προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις και γιατί οι νέοι απομακρύνονται απ τα τουριστικά επαγγέλματα.
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στην πρόσκληση για διαπραγμάτευση για Τοπική κλαδική ΣΣΕ
Η ισχύουσα κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας που κηρύχτηκε ήδη υποχρεωτική
Μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω PDF
To δείγμα σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, όπου Ξενοδόχοι , μέλη της Ένωσης, υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να το υπογράψουν , ώστε να γίνει η πρόσληψη.
Μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω PDF