Μετά από προσπάθεια ετών ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έργο “Διατήρηση και Προβολή της Μουσικής Κληρονομιάς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Region of Ionian Islands μέσω της Ψηφιακής Διαχείρισης του Αρχείου των Φιλαρμονικών της”.
Ψηφιοποιήθηκαν μουσικά χειρόγραφα από τα αρχεία 5 Φιλαρμονικών από την Κέρκυρα και 2 από την Κεφαλλονιά, με έργα 200 και πλέον Μουσικών που δημιούργησαν αυτό που σήμερα διεθνώς λέγεται Επτανησιακή Μουσική.
Το συντονισμό όλης της προσπάθειας τον είχε το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Συνολικά 50.000 χειρόγραφες σελίδες με παρτιτούρες ψηφιοποιήθηκαν και τεκμηριώθηκαν – τόσο αναλυτικά όσο και ανά μουσικό έργο στο οποίο ανήκαν – ακολουθώντας τους πιο σύγχρονους κανόνες περιγραφής και σχήματα μεταδεδομένων μουσικού περιεχομένου· από αυτές οι 15.000 σελίδες μεταγράφηκαν από μεγάλη ομάδα μουσικών και μουσικολόγων με τη βοήθεια λογισμικού
Περιηγηθείτε στην εφαρμογή εδώ: http://musicarchives.dlib.ionio.gr/musicarchives/ See les