Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου υπέγραψαν την Δευτέρα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος.
Σκοπός της συνεργασίας είναι η υλοποίηση δράσεων για την επίτευξη κοινών στρατηγικών στόχων σε ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων μεταξύ των οποίων είναι:
-Κοινωνική Πρόνοια, Κοινωνική Ένταξη, Υγεία και Ψυχική Υγεία.
-Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση.
-Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα σε τομείς υψηλής προτεραιότητας.
-Τουρισμός-Βιώσιμη Ανάπτυξη και Πολιτισμός.
-Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.
-Πράσινη και Ενεργειακή Μετάβαση.
-Ψηφιακή Μετάβαση.
-Αστική Αναζωογόνηση
Στόχος των κοινών ενεργειών των δύο μερών είναι η προώθηση και ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, η ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης καθώς και η συμμετοχή σε κοινές ερευνητικές δράσεις και προγράμματα και η συνεργασία στη διάχυση ερευνητικών αποτελεσμάτων.
Ο Πρύτανης του Ι.Π. Α. Φλώρος ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για την συνεχή και με αμεσότητα επικοινωνία μεταξύ Ι. Πανεπιστημίου και Δήμου καθώς και για την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας. Επεσήμανε ότι η συνεργασία εστιάζει στους θεματικούς τομείς της αειφορίας και βιωσιμότητας καθώς και της ψηφιακής μετάβασης του ψηφιακού μετασχηματισμού. Τόνισε επίσης ότι το Ι.Π. είναι σε θέση να προσφέρει στην τοπική κοινωνία προτείνοντας εφαρμόσιμες λύσεις σε προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει με βασικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ευχαρίστησε τον Πρύτανη για την πολύ καλή συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή του μνημονίου. Επεσήμανε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αυτή θα υλοποιηθεί στην πράξη μέσω της υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων ανά πεδίο, όπως αυτό της βιωσιμότητας της φέρουσας ικανότητας του τουριστικού μας προϊόντος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η παρούσα δημοτική αρχή είχε εξ αρχής προτεραιότητα το Ι. Πανεπιστήμιο να γίνει κοινωνικός εταίρος του Δήμου ώστε να αξιοποιηθούν οι πανεπιστημιακές σχολές του τόπου μας οι οποίες με την εξειδίκευση, την επιστημοσύνη και τη γνώση τους μπορούν να δώσουν μελέτες και θετικά αποτελέσματα σε ευρύ φάσμα τομέων λειτουργίας του Δήμου και κατ’ επέκταση επ’ ωφελεία της κοινωνίας».