“Υδραίου με τους 18 σύμβουλούς της, Γκίκας και ΝΔ ψήφισαν ιδιωτικοποίηση του νερού και αισχροκέρδεια αλά ηλεκτρικό,ρεύμα” λέει ο επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα”.
Η ανακοίνωση Καλούδη
Στη προχθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας οι 18 σύμβουλοι της Παράταξης Υδραίου – ΝΔ ψήφισαν κατ΄ουσία την ιδιωτικοποίηση του νερού.Τη 1η από τις δύο ημέρες που συζητούνταν στη Βουλή. Ούτε χθές Τρίτη δεν γνωστοποίησε το δικό της ψήφισμα στους βουλευτές όλων των κομμάτων ως ώφειλε. Ούτε καν στα ΜΜΕ, όπως επίσης ώφειλε !: Στην Αθήνα εμφανίζεται πειθήνια στη κυβερνητική γραμμή και στη Κέρκυρα έβγαλε μία υποκριτική ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ! Διπρόσωπη !
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενώ είχαν κοινό παρανομαστή και περισσότερους συμβούλους που σφυροκόπησαν τη κυβερνητική παράταξη και μπορούσαν και στη ψηφοφορία να καταψηφίσουν την ιδιωτικοποίηση βιάστηκαν και δεν έκαναν τις υποχωρήσεις που έπρεπε για να υπάρξει κοινό ψήφισμα.
Εμείς, ως παράταξη, υποχωρήσαμε σε 3 θέματα από το ψήφισμά μας για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.
Το νομοσχέδιο Μητσοτάκη ήταν με τη διαδικασία fast track μέσα στο εθνικό πένθος για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Τη Δευτέρα 20-3-23 ήταν η πρώτη ημέρα που συζητούνταν στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα σε ένα νομοσχέδιο σκούπα.
Τη συνεδρίαση τη προκαλέσαμε ως κατεπείγουσα με επίπονο αγώνα επί 10 ημέρες 4 παρατάξεις: Τρεπεκλή, Καλούδη, Σαρλή και Εκκίνηση-Γρηγοριάδηςπου συγκεντρώναμε πάνω από το 1/3 των δημοτικών συμβούλων.
Εάν δεν αγωνιζόμασταν αυτή η συζήτηση δεν θα είχε γίνει ποτέ. Και έπεσαν για μία ακόμη φορά τα προσωπεία !
Η Δήμαρχος κ. Υδραίου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας το οποίο ελέγχεται από το κόμμα και τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΔΣ της ΚΕΔ ώφειλε να είχε αποτρέψει τη κατάθεση και συζήτηση ενός τέτοιου νομοσχέδιου. Δεν το έκανε ενώ μπορούσε να το κάνει. Συζητούσε με τη κυβέρνηση και κράτησε στο σκοτάδι τα Δημοτικά Συμβούλια ενώ έπρεπε να τα ενημερώσει και να ζητήσει ψηφίσματα συμπαράστασης και να προκηρύξει κλείσιμο των δημοτικών καταστημάτων, να ζητήσει από τη ΓΕΣΣΕ, ΓΕΣΕΒΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξη απεργιών και διαδηλώσεις σε κάθε νομό. απεργία και κινητοποίηση πολύ πριν κατατεθεί στη Βουλή. Δεν προέβαλε καμμία αντίσταση. Προέκριναν την υποταγή στο κόμμα και τη προσωπική βόλεψή τους αντί να προτάξουν το συμφέρον του λαού και της αυτοδιοίκησης ως συνταγματικά θεμελιωμένου βάθρου της δημοκρατίας.
Μας έφερε η κ. Υδραίου και τον κ. Παπαστεργίου Πρόεδρο της ΚΕΔ και Δήμαρχο Τρικκαίων να μιλήσει για να συγκαλύψουν μαζί τις ευθύνες τους.
Ενώπιος ενωπίω του ζητήσαμε τη παραίτησή του ΔΣ της ΚΕΔΕ διότι με τα χαιδολογήματά τους με τη κυβέρνησή τους αντί για αντίσταση και αγώνα οδήγησαν την αυτοδιοίκηση σε στρατηγική ήττα και τον λαό σε χειρότερη θέση.
Χθες το βράδυ ψηφίστηκε «κατά πλειοψηφία» με τις 156 θετικές ψήφους των βουλευτών της νέας Δημοκρατίας η ιδιωτικοποίηση του νερού.
Δηλ και με τη ψήφο του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ κ.Γκίκα. Για να ξέρει ο λαός
Ο λαός της Κέρκυρας πληρώνει ήδη πολύ ακριβά τη κ. Υδραίου και την εξουσιαστική ομάδα της με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ και το οργιώδες πάρτυ των χωρίς τέλος απευθείας αναθέσεων σε εργολάβους ενώ αρνείται να μας έχει δείξει που βρίσκονται τα εκτελεσθέντα έργα για να ελέγξουμε και να ενημερώσουμε τον Λαό, ως δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε ως αντιπολίτευση εάν πράγματι εκτελέσθηκαν τα έργα των απευθείας αναθέσεων και εάν εκτελέσθηκαν καλά.,Το ίδιο και με την ιδιωτικοποίηση της περισυλλογής των απορριμμάτων με …..απευθείας ανάθεση έξι εκατομμυρίων ευρώ ενώ ο Δήμος έχει 205 εργάτες καθαριότητας , τους περισσότερους που είχε ποτέ κατά τον πρώην Αντιδήμαρχο Σπύρο Ρίγγα..
Μήπως πρέπει να αρχίσει εισαγγελική έρευνα για όλες τις απευθείας αναθέσεις σε Δήμο και ΔΕΥΑΚ ;
Ο Λαός της Κέρκυρας θα πεί το νερό νεράκι, όπως το κάνει σήμερα και με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Και ο Ξέρξης παρακολουθεί τη ναυμαχία της Σαλαμίνας από τη κορυφή του όρους Αιγάλεω με τη σοβαρότητα της σιωπής ως συγκάλυψη.
Η νέα Δημοκρατία και οι άνθρωποί της βλάπτουν σοβαρά την υγεία του λοαύ.
Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό για να το δώσει σε δικούς της κερδοσκόπους-αισχροκερδοσκοπούντες η κυβέρνηση Μητσοτάκη του Β΄εξοφλώντας προεκλογικά γραμμάτια. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ο έλεγχός του πρέπει να είναι αποκλειστικά από τη κάθε τοπική κοινωνία, αντιπροσωπευτικότερος θεσμός της οποίας είναι ο Δήμος ως ο πλησιέστερος στον πολίτη.
Εμείς νοιαζόμαστε για τον λαό και μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, και επειδή δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα παρά μόνον στον λαό, θα ξεκινήσουμε ανένδοτο αγώνα ενημέρωσης του λαού για κατάργηση αυτού του ανίερου νόμου Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού.