Στην Κέρκυρα περνά τις μέρες του Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας και συμμετείχε στις εκδηλώσεις.
Το έθιμο του σπασίματος των μπότηδων βίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα μαζί με την οικογένειά του για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε σε μπαλκόνι σπιτιού στο κέντρο της πόλης και πέταξε κι αυτός ένα κόκκινο κανάτι, ενώ το έθιμο τήρησαν και οι δύο γιοί του.
Ο κ. Τσίπρας έφτασε στην πλατεία της Κέρκυρας λίγο νωρίτερα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, να φωτογραφηθεί και να ανταλλάξει ευχές με τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε στην περιφορά του επιταφίου του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση στην Κέρκυρα λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, πριν από την πρώτη Ανάσταση.
Έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την Μπέτυ Μπαζιάνα, ανέβηκε σε ένα μπαλκόνι και πέταξε τον… μπότη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΙΑ-ΠΣ ανέβασε και σχετική ανάρτηση στο Twitter.