Μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη περσινή παρουσία του, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η λειτουργία του περιπτέρου του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η Διεθνή Έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, υψηλή επισκεψιμότητα και σημαντικό ενδιαφέρον, το οποίο διατηρήθηκε αμείωτο μέχρι την ολοκλήρωση της ΔΕΘ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Οι επισκέπτες του περιπτέρου ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, παρακολούθησαν πολυμεσικό υλικό, περιηγήθηκαν σε καινοτόμες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και έπαιξαν έξυπνα και σοβαρά παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το περίπτερο του Ιδρύματος επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριος Ελευθέριος Αυγενάκης, η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, ο βουλευτής Κέρκυρας Ν.Δ. κύριος Στέφανος Γκίκας, ο βουλευτής Άρτας Ν.Δ. κύριος Γεώργιος Στύλιος, o βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κύριος Δημήτριος Μπιάγκης, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ κύριος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Καθηγητής Περικλής Μήτκας, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης και εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Σπυρίδων Δουκάκης, ενώ με τον Πρύτανη του Ι.Π. Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο συναντήθηκε και συνομίλησε ο Πρύτανης του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Σόφιας Καθηγητής Ivan Kralov. Επίσης, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Πρύτανης του ΙΠ παρευρέθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Επικεφαλής της ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η ΔΕΘ ήταν ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και συμμετείχαν οι συνεργάτιδες της Πρυτανείας κυρίες Σπυριδούλα Σπόζιτου και Μαριάνθη Κοσμαρίκου, η διδάσκουσα του Τμήματος Τουρισμού κυρία Κατερίνα Γιαννούλα και το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας κύριος Εμμανουήλ Ροβίθης. Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής υποστήριξαν ο Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Άρης Βραχάτης και ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Γεώργιος Δημητρακόπουλος παρουσιάζοντας την φορητή συσκευή Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας Muse και την εφαρμογή RODI, ενός εργαλείου mHealth σχεδιασμένου για την πρόβλεψη Νευρογνωστικών Διαταραχών. Το εργαστήριο CMOD Lab του Τμήματος Πληροφορικής υποστήριξαν οι υποψήφιοι διδάκτορες Νικόλαος Πολυμενάκος και Ευάγγελος Αλβανιτόπουλος, παρουσιάζοντας την Ηλεκτρονική Δακοπαγίδα και τον χαμηλού κόστους σεισμογράφο παράλληλα με την πλατφόρμα civpro.eu, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου “Τηλέμαχος” και αποτελεί εργαλείο διαχείρισης κινδύνου Πολιτικής Προστασίας.
Ταυτόχρονα η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η ΔΕΘ είχε την υποστήριξη μιας ενεργής ομάδας εθελοντών από τη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου, οι οποίοι συνέβαλαν με τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους στην άρτια παρουσίαση του καινοτόμου έργου του Ιδρύματος.
Στο περίπτερο του Πανεπιστημίου παρευρέθηκαν και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες για θέματα των γνωστικών τους αντικειμένων και της έρευνας που διεξάγουν, τα εξής μέλη ΔΕΠ: ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Μιχάλης Παναγόπουλος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Θέμης Έξαρχος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουρισμού Ναούμ Μυλωνάς, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Άρης Βραχάτης και ο Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιωάννης Τουλής.
Κατά την έναρξη λειτουργίας του περιπτέρου ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος έκανε δηλώσεις στον Βαγγέλη Καποδίστρια από το Ionian Channel και έδωσε συνέντευξη στην δημοσιογράφο της Ναυτεμπορικής κ. Λέττα Καλαμαρά, αναφερόμενος στη δυναμική συμμετοχή του ιδρύματος στην διοργάνωση αλλά και στα «ιδιαίτερα και μοναδικά συστατικά των σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συστατικά τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός «αύριο», αντάξιου των ατομικών προσδοκιών των νέων ανθρώπων που στοχεύουν συνειδητά ψηλά».