Αυτό έγραψε ο σκηνοθέτης και χορογράφος Πέτρος Γάλλιας για τον Παντελή Κοντό, λίγο πριν την έναρξη των παραστάσεων του Ριγκολέτο που έγινε χθες στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου!
Γράφει ο Πέτρος: “Η σκέψη αυτή μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό την πρώτη φορά που τον άκουσα να τραγουδάει. Χρόνια πριν στο νησί μας! Και ήταν μια φράση του Ελύτη, του θεϊκού, αλλαγμένη μόνο ως προς το φύλο. “Είσαι ωραίος σαν φυσικό φαινόμενο”.
Απόψε ακούγοντας τον εδώ, στο Ηράκλειο, στην πρόβα τζενεράλε, να τραγουδά, στον ρόλο του Ριγκολέτου, μου ήρθε ξανά αυτή η πρώτη σκέψη!
Ναι, ο Παντελής δεν είναι απλά ένας μαγικός τραγουδιστής, “είναι ωραίος σαν φυσικό φαινόμενο”!
Ο Θεός και η φύση τον αγάπησαν και του χάρισαν απλόχερα φωνή, ταπεραμέντο και ψυχή μεγατόνων!
Και νιώθω μεγάλη χαρά. Μεγάλη συγκίνηση. Και μεγάλη δικαίωση. Γιατί πάντα του λέω ότι είναι η ώρα του να ερμηνεύσει τους μεγάλους ρόλους! Στην όπερα. Στην οπερέτα. Στο θέατρο!
Και λάμπω και γω από καμάρι που είναι συνεργάτης μου. Που είναι φίλος μου. Που είναι αδερφός μου!”.
Η παράσταση είχε πρεμιέρα χθες Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, όπου ο Παντελής Κοντός ντεμπούταρε στον ρόλο του Ριγγολέτου, ύπο τη μπαγκέτα του μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη.