Τους τελευταίους μήνες γίνεται πολύς λόγος για ”Μαρίνες” στη Κέρκυρα ιδίως από στελέχη του Κυβερνώντος κόμματος, που με αυτοθαυμασμό επρόβαλαν ως έργο τους μια απλή υπογραφή σύμβασης διοργανώνοντας τον περασμένο Φεβρουάριο ολόκληρη φιέστα λες και επρόκειτο για ΠΑΡΑΔΟΣΗ έργου και όχι για μια υπογραφή που πιάνει-δεν πιάνει μερικά τετραγωνικά εκατοστά χαρτιού (και μάλιστα κατόπι χρηματοδότησης με φροντίδα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής , την οποία δεν μνημόνευσαν καν).
Προσφάτως έχουν βάλει και το κερασάκι στη τούρτα της ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ- ή του κοινού ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥ—των οφειλόμενων στη δραστηριότητά τους ‘’έργων’’- ονομάζοντας κατ’ επανάληψη ‘’Μαρίνες’’ απλά ‘’Καταφύγια Τουριστικών Σκαφών’’’
Για να τελειώνουμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ: Στη Σπηλιά ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ καμιά ‘’Μαρίνα’’, αλλά ΄΄Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών’ (για 80 θέσεις). Οιαδήποτε κατ’ όνομα αναβάθμιση είναι παραπλανητική και στερείται σοβαρότητας – άσε δε που συγγενεύει και με το αξέχαστο ‘’κατόπιν ενεργειών μου’’….
Κατωτέρω παρατίθεται πληροφοριακά η παράγραφος 1 του άρθρου 29 Ν. 2160/1993 που καθορίζει τον χαρακτηρισμό των λιμενίσκων σκαφών Αναψυχής .
«1. «Τουριστικός λιμένας» σκαφών αναψυχής είναι ο χερσαίος και θαλάσσιος χώρος που προορίζεται για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής και ναυταθλητισμού. Οι τουριστικοί λιμένες διακρίνονται σε μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια.»
ΜΑΡΙΝΑ είναι ο τουριστικός λιμένας που διαθέτει χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις και υποδομές προδιαγραφών που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού όπως προβλέπεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 31 του παρόντος νόμου, για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής και των χρηστών τους.
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ είναι ο τουριστικός λιμένας με περιορισμένο αριθμό θέσεων ελλιμενισμού, βασικές μόνον εγκαταστάσεις και απαραιτήτως παροχές και εξυπηρετήσεις ύδατος, ρεύματος, τηλεφώνου, καυσίμων, περισυλλογής καταλοίπων και απορριμμάτων, πυρόσβεσης ενδιαίτησης και υγιεινής.
ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ είναι ο τουριστικός λιμένας που δημιουργείται εντός προστατευμένου όρμου, εντός λιμνών και ποταμών, με ελαφρύ εξοπλισμό, (μη μόνιμες κατασκευές) ο οποίος δεν προκαλεί οριστική αλλοίωση του περιβάλλοντος με περιορισμένο αριθμό θέσεων ελλιμενισμού και βασικές εγκαταστάσεις.»
2.Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού κάθε τουριστικός λιμένας κατατάσσεται από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού στις κατηγορίες της προηγούμενης παραγράφου.