Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, 2 είναι οι βασικές τοποθετήσεις των πολέμιων της επετείου του Πολυτεχνείου:
1)δεν πέθανε κανείς στο Πολυτεχνείο και
2)2) η γενιά του Πολυτεχνείου μεταγενέστερα έκανε αίσχη, με τις σχετικές αναφορές πχ σε Δαμανάκη και άλλους.
Όσον αφορά το 1) απλά διαβάζει κανείς τις λίστες με τους νεκρούς. Και όσο για το πού πέθαναν έχει σημασία αν σκοτώθηκαν πίσω από την πόρτα ή στις γύρω περιοχές? Μόνο αν είσαι (κρυφο)φασιστάκος.
Όσον αφορά το 2) μια ιστορική υπενθύμιση απλά: Η γενιά του 1821, οι ίδιοι άνθρωποι δηλαδή που απελευθέρωσαν αυτή τη χώρα, λίγο μετά δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, φυλάκισαν και παραλίγο να εκτελέσουν τον Κολοκοτρώνη, φυλάκισαν κ δολοφόνησαν τον Ανδρούτσο, έκαναν Εμφύλιο Πόλεμο για την εξουσία πριν καν κερδίσουν την επανάσταση ( πρέπει να είμαστε το μόνο έθνος στην ιστορία της ανθρωπότητας που το κατόρθωσε αυτό!!) και τέλος μας κουβάλησαν τον Όθωνα. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: ακυρώνουν όλα αυτά το νόημα και την αξία της Επανάστασης; Σαφώς και όχι! Γιατί λοιπόν η μεταπολίτευση και τα μετέπειτα έργα και ημέρες της λεγόμενης γενιάς του Πολυτεχνείου ακυρώνουν το νόημα και την αξία της εξέγερσης και συνεπώς δεν πρέπει σήμερα να την τιμούμε; Γιατί μάλλον είσαι (κρυφό)φασιστάκος.
Αυτά και ζήτω το Πολυτεχνείο!
(Από το Facebook του ιατρού Μάνου Αντωνάκη)