Υψηλές πληρότητες παρουσιάζουν όλου του τύπου τα καταλύματα (ξενοδοχεία, airbnb κλπ.) εντός των ορίων της πόλης της Κέρκυρας για τις ημέρες του Πάσχα, πληρότητες που φτάνουν ακόμα και το 100%, ενώ πολλά είναι και τα ξενοδοχεία στην περιφέρεια της πόλης και όχι μόνο που θα ανοίξουν νωρίτερα από το συνηθισμένο για να προλάβουν τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας.
Μάλιστα, πολλά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε μακρινές της πόλης περιοχές (π.χ. Αρίλλας, Σιδάρι, Λιαπάδες, Μεσσογγή, Πάγοι, Άγιος Ματθαίος, Πετριτής κ.α.) θα είναι διαθέσιμα για τις ημέρες του Πάσχα και με τιμές που, συνήθως, ξεπερνούν τα 400 ευρώ για ένα τετραήμερο!
Ξενοδοχεία
Στο booking.com, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία εντός της πόλης της Κέρκυρας, ενώ η πληρότητα για τα ανοικτά ξενοδοχεία σε όλη την Κέρκυρα (από Αρίλλα έως Λευκίμμη) έχει φτάσει 20 ημέρες προ του Πάσχα, το δυσθεώρητο 86%!
Ακόμα και “φθηνά” ξενοδοχεία στην πόλη της Κέρκυρας δεν διέθεταν δίκλινα δωμάτια σε τιμές κάτω των 350-450 ευρώ για ένα τετραήμερο, από Μ. Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα ενώ οι περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και καταλύματα δεν δέχθηκα κλεισίματα για λιγότερες από 3-4 διανυκτερεύσεις τις ημέρες του Πάσχα… Παρ΄ όλα αυτά, “ξεπούλησαν” και δεν έχουν πλέον διαθέσιμα δωμάτια!
Βραχυχρόνια μίσθωση
Στη βραχυχρόνια μίσθωση, οι τιμές είναι μάλλον τσουχτερές… Τα φθηνότερα κυμαίνονται στην τιμή των 110-130 ευρώ ανά ημέρα ενώ μια μέση τιμή ξεπερνά τα 150 ευρώ. Δεν λείπουν και τιμές, για ένα απλό διαμέρισμα με προνομιακή θέα στην παλιά πόλη, ακόμα και 550 – 60 ευρώ ενώ στην αναζήτησή μας στο airbnb βρήκαμε τιμή στην οδό Μητροπόλεως στην τιμή των 685 ευρώ ανά ημέρα (για διαμονή έως 8 ατόμων σε 4 υπνοδωμάτια).
Υψηλές τιμές όπως… 2019 αλλά χωρίς άλλες αυξήσεις
Με βάση τα δεδομένα που έχουν τόσο οι επιχειρηματίες του τουρισμού όσο και τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, όλα δείχνουν πως μετά από δύο χρόνια απραξίας, η φετινή πασχαλινή περίοδος που έρχεται στο τέλος Απριλίου, θα “ζεστάνει” πολύ την αγορά με τις τιμές που έχουν διατεθεί να είναι αντίστοιχες με αυτές του 2019, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις καταλυμάτων δεν πρόλαβαν να ενσωματώσουν τις αυξήσεις των τελευταίων δύο μηνών σε ρεύμα και αναλώσιμα είδη.
PHOTO: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ