Το Σωματείο Εργαζομένων Αχιλλείου με ανακοίνωσή του τονίζει πως ο διευθυντής του Αχιλλείου “προχώρησε στην απασχόληση επί τέσσερις μήνες αδήλωτων εργαζομένων «ξεχνώντας» να πράξει τα νόμιμα”.
Η ανακοίνωση του σωματείου
Την 01.06.2022 αποστείλαμε έγγραφο στο ΥΠΠΟΑ και ζητούσαμε να ενημερωθούμε εάν έχει εκδοθεί άδεια για τρεις απασχολούμενες στο Μουσείο Αχίλλειο το οποίο διαχειρίζεται η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. Από τις τρεις εργαζόμενες, η μεν πρώτη απασχολούνταν σε επίδειξη αντιγράφων φορεμάτων υποδυόμενη την αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και περιφερόταν ανάμεσα στους επισκέπτες υπό τη συνοδεία μουσικής που έπαιζαν οι άλλες δύο εργαζόμενες.
Την 15/7/2022 πραγματοποιήθηκε έλεγχος του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κέρκυρας και βρέθηκαν οι δύο από τις τρεις εργαζόμενες ανασφάλιστες, η δε τρίτη διέφυγε του ελέγχου. Ως αποτέλεσμα του ελέγχου επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα.
Έτσι μετά την παράνομη πρόσληψη από την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. του Διευθυντή του Μουσείου Αχιλλείου κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ΑΣΕΠ ο οποίος δεν διαθέτει ούτε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα της παράνομης προκήρυξης, ο εκλεκτός της Διοίκησης Διευθυντής προχώρησε στην απασχόληση επί τέσσερις μήνες αδήλωτων εργαζομένων «ξεχνώντας» να πράξει τα νόμιμα.
Μπορεί η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. να επιλέξει για ακόμη μια φορά να κωφεύσει και να συνεχίσει να διατηρεί τον Διευθυντή του τρίτου σε επισκεψιμότητα μουσείου στη θέση του και να ευχηθούμε και εις ανώτερα αλλά η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. όσο και εάν ευαγγελίζεται ότι είναι μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία, στην πραγματικότητα διαχειρίζεται δημόσια περιουσία και παράγει δημόσιο χρήμα, άρα οι «αστοχίες» της επιφέρουν ζημία στο Ελληνικό δημόσιο.
Ζητάμε τον άμεσο πειθαρχικό έλεγχο του Διευθυντή του Μουσείου Αχιλλείου που πραγματοποίησε την παράνομη απασχόληση επί τέσσερις μήνες, του Οικονομικού Διαχειριστή που πραγματοποίησε τις παράνομες πληρωμές σε ανασφάλιστους εργαζόμενους και τον άμεσο καταλογισμό σε αυτούς του συνόλου των χρηματικών προστίμων που επιβλήθηκαν με δική τους υπαιτιότητα στην εταιρεία. Θεωρούμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει φρένο στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος το οποίο χρησιμοποιείται για να πληρώνονται πρόστιμα που επιβλήθηκαν για παράνομες πράξεις κάποιων και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεων του.