Στo πλαίσιo των δράσεων του “PHAEX Festival” που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, παρουσιάζεται η pop art αισθητική του street artist και εικαστικού Αργύρη “SER” Σαρασλανίδη, μέσω της έκθεσης “Τechno Pulse” που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) την περίοδο 4 – 31 Αυγούστου.
H εικαστική επιμελήτρια Αλεξάνδρα Κολλάρος, αναφέρει σχετικά:
“Τα ειδικά δημιουργημένα έργα είναι αντιπροσωπευτικά του νέου σώματος δουλειάς του SER. Χρησιμοποιώντας τα πιο απλά μέσα – μια τυπική χρωματική παλέτα και την ελάχιστη, σχεδόν δωρική εφαρμογή της φόρμας – επιτυγχάνει ένα εντυπωσιακό οπτικό μωσαϊκό που βομβαρδίζει τον θεατή με έναν απροσδόκητα εκλεκτικό συνδυασμό εικόνων και προτάσεων: από τον χρωματικό τροχό ενός ζωγράφου μέχρι τη μαγεία της τεχνικής, ένα ψυχεδελικό ταξίδι, και όλοι οι σταθμοί ενδιάμεσα.”
Ο Αργύρης ”SER” Σαρασλανιδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι πρωτοπόρος της Urban & Street art σκηνής της Ελλάδας (1993). Εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Η τέχνη και η ζωή του SER είναι αλληλένδετα και εξελίσσονται σε παράλληλες τροχιές.
Έναρξη: Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 – 8:00 μ.μ.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)
Στον Κήπο του παλατιού, ή στον κήπο των Ανακτόρου Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου πιο σωστά.
Αν ο Κήπος είναι του Λαού να τον δηλώσουμε στο κτηματολόγιο να πληρώσουμε και ΕΝΦΙΑ.
Ξηγημένα πράματα.
Είναι Δημόσιος χώρος άρα ορθά είναι του Λαού….. Αν ήταν ιδιωτικός χώρος τότε ο ιδιοκτήτης του θα πλήρωνε σίγουρα ΕΝΦΙΑ και θα τον είχε δηλωμένο στο κτηματολόγιο. Επίσης ως δημόσιος χώρος, μας επιβαρύνει (όλους τους φορολογούμενους) για την συντήρηση και τον καλλωπισμό του…..
Ξεκάθαρες κουβέντες.
Κήπος του λαού ή Κήπος Παλαιών Ανακτόρων είναι η ονομασία που έχει δοθεί πλέον στους πρώην βασιλικούς κήπους
Καθώς αναφερόμαστε σε βασιλικούς κήπους είναι ξεκάθαρο πως ο κήπος του λαού απέχει μόλις μερικά μέτρα από τα παλαιά ανάκτορα.
Με αυτή τη λογική γιατί να μην αλλάξουν ονομασία και στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και να μην λέγεται πλέον ανάκτορο η παλάτι αλλά κάποια ονομασία που να παραπέμπει στο λαό.
Ή μήπως δεν είναι δημόσιο και αυτό;
Ο κήπος δεν αποτελεί κομμάτι του ή είναι μια αυτόνομη έκταση;
Όλα άλλωστε στο όνομα του λαού γίνονται..