Οι δράσεις της ΔΕΕΠ Κέρκυρας συνεχίζονται, ο τομέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων πήρε την πρωτοβουλία και πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου στην βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο με συντονιστή τον τομεάρχη της ΔΕΕΠ Νίκο Ασπιώτη.
Όπως ενημερώνει η ΔΕΕΠ
Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν, ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο οποίος επιγραμματικά ανέφερε τα κύρια σημεία του νομοσχεδίου και τις δυνατότητες που δημιουργεί για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Κέρκυρα για τα επόμενα χρόνια, καθώς και τις αλλαγές που προέκυψαν της τελευταίες ημέρες, όπως η προσθήκη στο νομοσχέδιο των ξενοδοχείων 3 αστέρων στις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού, επίσης ζήτησε από τους συμμετέχοντες προτάσεις για να τις μεταφέρει στην επιτροπή της Βουλής που βρίσκεται το νομοσχέδιο για συζήτηση και επεξεργασία.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σπύρος Παντελιός με ένα σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε τον Τομεάρχη για την πρωτοβουλία που πήρε να διοργανώσει την τηλεδιάσκεψη, επίσης επισήμανε ότι η ΔΕΕΠ με όλες τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα αλλά και αυτές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για τη συνέχεια, έχει ανοίξει ένα κύκλο επικοινωνίας με τους φορείς και τους πολίτες, ώστε να καταγράφουν τα προβλήματα της Κέρκυρας και να μεταφερθούν στην Κυβέρνηση αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Στην συνέχεια η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, σε ένα σύντομο χαιρετισμό εξήρε την πρωτοβουλία του Τομεάρχη, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό τώρα που διαμορφώνεται ο αναπτυξιακός νομός να ακούγονται όλες οι απόψεις με τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα νησιά μας.
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου, επισήμανε την σπουδαιότητα του νομοσχεδίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει σε μεγαλύτερο ποσοστό μικρές μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Παναγιώτης Βαρούχας, ανέφερε την σπουδαιότητα του νομοσχεδίου για την Κέρκυρα καθώς η κύρια ασχολία του νησιού είναι η τουριστική βιομηχανία και ότι το νομοσχέδιο αυτό προσφέρει εργαλεία ανάπτυξης όπως ο εναλλακτικός τουρισμός κ.α.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας ΠΙΝ Γεώργιος Στασινόπουλος, ανέφερε την σημαντικότητα του νομοσχεδίου για την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νομοσχεδίου.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, ανέφερε τις προτάσεις της ΠΟΞ και του ΣΕΤΕ που κατατέθηκαν για το νομοσχέδιο όσο ήταν σε διαβούλευση, καθώς και αυτές που κατέθεσαν τις τελευταίες ημέρες που είναι για συζήτηση στην επιτροπή, έκφρασε την ικανοποίηση του για την προσθήκη των ξενοδοχείων 3 αστέρων στο νομοσχέδιο, ζήτησε να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο τα μικρότερα ξενοδοχεία, καταλύματα καθώς και οι άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τουριστικά γραφεία, μεταφορείς κλπ.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Ιωάννης Αλέγρης, ανέδειξε την ασφυξία των εμπορικών επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας και συνέχισε λέγοντας ότι στο νομοσχέδιο θα πρέπει να υπάρξουν εργαλεία για τις ενισχύσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς και άμεση βοήθεια των επιχειρήσεων εκτός νομοσχεδίου.
Ο Επιστημονικός συνεργάτης της περιφέρειας Ιονίων Νήσων Γιώργος Σαμλίδης, αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις του νομοσχεδίου, επιγραμματικά στους τρόπους και τις καινοτομίες του.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Φώντας Πουλής – Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΔΕΕΠ, καθώς και η υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου της Αθήνας του Βουλευτή Σμαράγδα Βλαντή.
Στην τηλεδιάσκεψη είχαν προσκληθεί οι δήμοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας το επιμελητήριο κ.α. αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.