Το νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 3 Μαΐου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιάννακος.
Ο κ. Γιαννάκος, συνοδευόμενος από τους προέδρους του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ντίνα Ιωάννου και του Συλλόγου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τάσο Παπατσώρη, επισκέφθηκε κλινικές του ιδρύματος ενώ ενημερώθηκε και από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην καίρια συμβολή του δημόσιου τομέα υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή που όπως ανέφερε «ο ιδιωτικός τομέας είχε το ρόλο θεατή». Ζήτησε την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με εξοπλισμό και προσωπικό καθώς και την ένταξη του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά ως ελάχιστη ανταπόδοση του έργου και των θυσιών των υγειονομικών της χώρας. Έμφαση έδωσε στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των νοσοκομείων των νησιωτικών – τουριστικών περιοχών που παραμένουν υποστελεχωμένα.
Ως προς το Γ.Ν. Κέρκυρας, δήλωσε ότι συγκεκριμένα τμήματα κινδυνεύουν με κατάρρευση όπως η χειρουργική κλινική, η οποία διαθέτει τέσσερις γιατρούς, ο Διευθυντής των οποίων είναι υπό συνταξιοδότηση, τη στιγμή που η συγκεκριμένη κλινική είναι ο μόνος τόπος διεξαγωγής σοβαρών χειρουργικών επεμβάσεων στο νησί. Την ίδια στιγμή, στη μαιευτική κλινική εργάζονται τρεις μόνο μαίες που κάνουν κυλιόμενο ωράριο, η παθολογική και η καρδιολογική κλινική διαθέτουν τέσσερις γιατρούς ενώ η νοσηλευτική υπηρεσία λειτουργεί μόνο με το 50% του προβλεπόμενου δυναμικού από το οργανόγραμμα του ιδρύματος.
Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, συνέχισε ο κ. Γιαννάκος, εργάζονται 70 επικουρικοί νοσηλευτές, οι οποίοι δεν μονιμοποιούνται και αν απομακρυνθούν, το ίδρυμα θα απωλέσει το 30% του αντίστοιχου προσωπικού και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ζήτησε την επαναφορά των 7500 υγειονομικών που συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, αναφέροντας ότι κάποιοι από αυτούς εργάζονται με πιστοποιητικό νόσησης, η ισχύς του οποίου θα λήξει σύντομα.
Επίσης ζήτησε τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων που απασχολούνται με συμβάσεις ως καθαριστές, τραπεζοκόμοι κλπ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η εργασία τους σε εργολάβους με συνθήκες «γαλέρας».
Τέλος, κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει την απόφαση καταλογισμού μηχανημάτων 10000 ευρώ σε εργαζόμενους των 700 ευρώ για βλάβη η οποία εμφανίστηκε εν ώρα υπηρεσίας. Πρόκειται, όπως είπε για μια απόφαση χωρίς λογική η οποία αν υλοποιηθεί θα αποτελέσει κακό προηγούμενο για όλη τη χώρα.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr