“Ποια είναι τελικά η αλήθεια πίσω από αυτή τη στάση και την εμμονή κάποιων εναντίον των επιχειρήσεων εστίασης της Παλιάς Πόλης;” αναρωτιέται το Σωματείο.
Αναλυτικά, αναφέρει:
Σκοπιμότητες και μεγάλοι χρηματοδότες
Ποια είναι τελικά η αλήθεια πίσω από αυτή τη στάση και την εμμονή κάποιων εναντίον των επιχειρήσεων εστίασης της Παλιάς Πόλης;;
Διαβάσαμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας, που δήθεν απαντούσε στην δική μας ανακοίνωση για το ωράριο και την όχληση από μουσική, και δυστυχώς καταλαβαίνουμε πως η Διοίκηση του Σωματείου αυτού είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
Στηρίζουμε και κατανοούμε τους πολίτες και τα μέλη του Συλλόγου αυτού, χωρίς να φέρουν μερίδιο ευθύνης από το παραλήρημα αυτό της Διοίκησης.
Στη Διοίκηση του Σωματείοε Σας απαντάμε τα εξής:
1. Έχουμε, επανειλημμένως, δηλώσει ότι είμαστε ΥΠΕΡ της παράτασης και ΚΑΤΑ της διατάραξης. Ας τελειώνει εδώ αυτή η δήθεν σύγχυση που προκαλείτε. Είμαστε ένα θεσμικό όργανο, που δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος. Ίσως αυτό να θέλει να κάνει η ίδια η Διοίκηση του Σωματείου Μον.Κατοίκων, αλλά δεν θέλει να το πει. Δεν μπορεί ένας σύλλογος να υποκαταστήσει το κράτος. Είναι σαν να ζητούμε από το Σωματείο Σας να καταγγείλει τα μέλη που δε σέβονται το μνημείο UNESCO.
2. Στηρίζουμε και τον πολίτη που επιθυμεί να κοιμηθεί, αλλά και αυτόν που θέλει να διασκεδάσει. Ξεχνάει η Διοίκηση του Σωματείου να αναφέρει που ήταν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Μάλλον θα ήταν πολύ απασχολημένη να αφήνει την Παλαιά Πόλη να μετατρέπεται σε ένα απέραντο Parking, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από το ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα, αφήνοντας τις όψεις των οικιών να παραμορφωθούν, μέσα στο μνημείο UNESCO, με μηχανήματα Air-Condition και κεραίες.
3. Πως είναι δυνατόν ταυτόχρονα την ίδια στιγμή να εξυμνείτε την Αστυνομία που επιβάλει τον νόμο σε κάποιον παραβάτη, και να προεξοφλείτε ότι μετά την ενδεχόμενη παράταση του ωραρίου δεν θα μπορεί να υπάρξει έλεγχος;
4. Η Διοίκηση του Σωματείου Μον.Κατοίκων, συνεχώς και σκοπίμως συγχέει την ησυχία με το ωράριο. Ο ίδιος ο νόμος θέτει τα κριτήρια, πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν γίνονται τέτοια πράγματα, πουθενά αλλού στην UNESCO δεν γίνονται τέτοια πράγματα.
5. Ποιος μιλάει για κέντρα διασκεδάσεως στην πόλη; Μόνο η Διοίκηση του Σωματείου Σας. Τόσο πολύ έχει ξεμείνει από επιχειρήματα! Εμείς επιθυμούμε μια πόλη και ένα ιστορικό κέντρο στολίδι, μέσα στην UNESCO, με κανόνες, με σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο, με ευκαιρίες για πολιτιστική και επαγγελματική ανάπτυξη. Θέλουμε μια ζωντανή και βιώσιμη πόλη στην UNESCO, όχι μια πόλη φάντασμα. Γιατί η UNESCO στέκεται εμπόδιο στο ωράριο μουσικής; Μόνο στην Κέρκυρα υπάρχει UNESCO;
6. Γιατί εντέχνως δεν αναφέρει η Διοίκηση του Σωματείου Σας πουθενά ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του ωραρίου η μεγάλη πλειοψηφία, δηλαδή 32 δημοτικοί σύμβουλοι, ψήφισαν ΥΠΕΡ της παράτασης του ωραρίου αλλά διαφώνησαν στη διαφορά της ΜΙΣΗΣ ώρας;
7. Γιατί συνεχίζετε να συντηρείτε αυτόν τον πόλεμο μαζί με τη βοήθεια συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης προς τους επιχειρηματίες της εστίασης ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ της Παλιάς Πόλης και δε δέχεστε την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και το ΣΕΒΑΣΜΟ που ζητάμε εμείς ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ και τους επιχειρηματίες ΟΛΩΝ των περιοχών του Δήμου;
Αλήθεια, στα υπόλοιπα ιστορικά κέντρα δεν υπάρχουν δίκαιοι κανόνες στην μουσική; Υπάρχουν! Αυτό ζητάμε και εμείς. Δίκαιους κανόνες και νομιμότητα ζητάμε, με σεβασμό προς την πολιτιστική μας κληρονομιά, όχι αοριστίες.
Πιστεύουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρει μια σωστή και δίκαιη απόφαση, όπως άλλωστε είναι το απολύτως λογικό. Όλοι βλέπουμε ότι η πόλη μας μετατρέπεται σε μια πόλη φάντασμα. Ας μην αφήσουμε μερικές παραφωνίες και τα μικροσυμφέροντα που έχουν δημιουργηθεί να την κρατήσουν έτσι. Θέλουμε μια πόλη Ζωντανή και βιώσιμη!
Έχετε βεβαρυμένο παρελθόν δολοφονικών ντεσιμπέλ και η εμπιστοσύνη τελείωσε και οι όποιες αυταπάτες απολύτως επικίνδυνες…
H κέρκυρα έχει γίνει η πιο βαρετή πόλη σε όλη την ελλάδα. Περπατάς το βράδι 9 η ώρα και μοιάζει με ορεινό χωριό της σκανδιναβίας. Και τα νεκροταφεία έχουν περισσότερη ζωή