Τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 09:00 00 στον Αμφιθέατρο 2 του Τμήματος Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη,στo πλαίσιο του μαθήματος Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικού Έργου και ως περιφερειακή δράση του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, με καλεσμένο τον Αργύρη Ζάχο.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Film Office Ιονίων Νήσων.
Η εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία του Cash Rebate, που ψηφίστηκε το 2017 αποσκοπώντας στην προσέλκυση επενδύσεων, μετέτρεψε πολύ γρήγορα τη χώρα μας σε δημοφιλή προορισμό για τα γυρίσματα ξένων κινηματογραφικών παραγωγών. Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στις εγχώριες παραγωγές να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους και να μπορούν να στοχεύουν στη δημιουργία περισσότερου και πιο ποιοτικού υλικού από αυτό που είχε συνηθίσει η Ελλάδα να βλέπει από την οικονομική κρίση του 2010 και μετά.
Στη συγκεκριμένη διάλεξη θα παρουσιαστούν οι επιδράσεις που έφερε το Cash Rebate στον ελληνικό κινηματογράφο, από την οπτική γωνία του ομιλόντα, ο οποίος ξεκίνησε επαγγελματικά να εργάζεται σε αυτόν τον χώρο λίγο πριν από την εισαγωγή του συγκεκριμένου νόμου (το 2014). Με αναφορές σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου συμμετείχε ο Αργύρης Ζάχος θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι ξένες παραγωγές στην Ελλάδα και οι διαφορές τους σε σχέση με τις ελληνικές παραγωγές.
Ποιος είναι ο Αργύρης Ζάχος
Ο Αργύρης Ζάχος, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ζει στην Αθήνα και απασχολείται στο χώρο της κινηματογραφικής παραγωγής. Διαθέτει εμπειρία τόσο στο τμήμα της διεύθυνσης παραγωγής, όσο και στο τμήμα των βοηθών σκηνοθέτη, έχοντας εργαστεί σε πολυάριθμες ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες, τηλεταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις. Από το 2020 έχει καθιερωθεί ως Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη και αποτελεί βασικό συντελεστή της οργάνωσης, του προγραμματισμού και της εκτέλεσης των έργων στα οποία λαμβάνει μέρος.