Πραγματοποιείται, για δεύτερη μέρα, και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, στην Ιόνιο Βουλή, το διήμερο Συνέδριο για την «Βιοηθικη», υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλογου Κερκυρας, του Ιατρικού Συλλογου Κερκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Δημοκριτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο:
Την πρωτοβουλία, την ιδέα και την εποπτεία διενέργειας του Συνεδρίου αυτού, είχε ο πρ. Πρύτανης του Δημοκριτειου Πανεπιστημίου Θράκης και καθηγητης χειρουργικής κ. Κωνσταντινος Σιμοπουλος.
Χτες, σε μια κατάμεστη αίθουσα, έγινε η έναρξη του Συνεδρίου, παρουσία της Δημάρχου κεντρικής Κερκυρας & ΔΝ, των τριών Βουλευτών Κερκυρας, του Αντιπεριφερειάρχη Κερκυρας, του Πρύτανη του Ι.Π., του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηριου, του εκπροσώπου του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Κερκυρας, Παξων & ΔΝ, του Αστυνομικού Διευθυντή, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πολλών άλλων εκπροσώπων πολιτικών και πολιτιστικών φορέων.
Ακολούθησαν προσφωνήσεις και σημαντικές διαλέξεις, μια εκ των οποίων ήταν της Δικηγόρου Κερκυρας και καθηγήτριας δικαίου της πληροφορίας στο Ιόνιο Πανεπιστημιο κ. Μαρίας Κανελλοπουλου – Μποτη.
Σήμερα το πρωί η διημερίδα συνεχίστηκε με τις ομιλίες του Καθηγητή Αστικού Δικονομικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Σπυρου Τσαντινη και συνεχίστηκε με τις ομιλίες των διακεκριμένων συναδέλφων μας κ. Σπυρου Λέλα και Σπυρου Δραγομανοβιτς, καθώς και του Εφέτη του Εφετείου Κερκυρας κ. Γιώργου Αλμπουρα. Σημαντική επίσης υπήρξε και η ομιλία της συναδέλφου μας κ. Αίγλης Δαφνη.
Ως σχολιαστές συμμετείχαν στην συζήτηση η κ. Ελενη Φραγκάκη – Αρεοπαγίτης και ο κ. Γιωργος Πεταλωτής, Δικηγορος και πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης. Στην ενότητα αυτή, αναλύθηκε εκτενώς η νομική διάσταση της Βιοηθικής.
Το απόγευμα το Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες, κυρίως, ιατρικού περιεχομένου και αναλύει την σημασία και επιρροή της Βιοηθικής σε σχέση με την Ιατρική επιστήμη.
Η διημερίδα αυτή ήταν πολύ ουσιαστική και ασχολήθηκε με ένα ζήτημα, την Βιοηθικη, που είναι κρίσιμο στην εποχή μας, δηλαδή με την επιστήμη που ασχολείται με τα ηθικά προβλήματα που προκύπτουν από τις νέες ανακαλύψεις της Βιολογίας και τις εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής.
Με τις εργασίες της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης, ετέθησαν σημαντικοί προβληματισμοί και δόθηκαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα του σήμερα.
Η Κέρκυρα θεωρούμε ότι έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοποριακές και σημαντικές πρωτοβουλίες, τις οποίες ο Δικηγορικος Συλλογος, θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο και στο μέλλον