Όλο και περισσότερες φωνές διαμαρτυρίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης να αναρτήσει τους δασικούς χάρτες του… ΄40 με σωρεία λαθών και την άρνησή της (όπως ξεκαθάρισε στους κυβερνητικούς βουλευτές) να αποσύρει την ανάρτηση μέχρι να διορθωθούν τα λάθη.
Η πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Χριστίνα Λούβρου, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Κέρκυρας και τη Μαρία Παγκράτη, αποκάλυψε ότι τα λάθη αυτά ενδέχεται να στερήσουν σε δεκάδες αγρότες ακόμα και την επιδότηση ελαιολάδου, αφού τεράστια κομμάτια του κερκυραϊκού ελαιώνα έχουν μπει στο χάρτη με τις δασικές εκτάσεις, άρα, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα θεωρήσει ότι οι εκτάσεις αυτές δεν είναι καλλιεργήσιμες!
Το «μπάχαλο» του 2015
Μάλιστα, αντίστοιχο μπάχαλο είχε συμβεί και το 2015, όταν τότε ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε «πετάξει» εκτός συστήματος εκατοντάδες ελαιοκαλλιεργητές που αναγκάστηκαν να περάσουν τη βάσανο της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας για να… αποδείξουν ότι οι εκτάσεις τους δεν περιέχουν κέδρους αλά ελαιόδεντρα…
Μάλιστα έως και σήμερα, έξι χρόνια μετά, τουλάχιστον 75 ιδιοκτήτες εκτάσεων ελαιώνα εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται και να βρίσκονται εκτός συστήματος επιδότησης επειδή δεν έχει αποχαρακτηριστεί ακόμα το χτήμα τους!
Χρ. Λούβρου: Θα ταλαιπωρηθούν πάλι πολύ οι αγρότες
«Από τις αεροφωτογραφίες και επειδή στην Κέρκυρα οι ελιές είναι ψηλές και ενπωνονται η μία με την άλλη, φαίνεται σαν δάσος! Είχα πάει τότε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τους απέδειξα ότι οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ελιές, με φωτογραφίες από το έδαφος και τότε είχε λυθεί το πρόβλημα. Και όχι 100% γιατί έχουν μείνει 75 άτομα που δεν τα πληρώνει επειδή θεωρεί την έκτασή τους δασική! Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες αγρότες και τους έχει κόψει την επιδότηση», δήλωσε η κα Λούβρου!!!
Συμπλήρωσε, δε: «Είναι μεγάλο λάθος. Οι αγρότες θα ταλαιπωρηθούν πολύ και θα δημιουργηθούν ’’χοντρά’’ προβλήματα. Δεν καταλαβαίνει το Υπουργείο ότι δεν μπορούν τα πράγματα να γίνονται κατ΄ αυτό τον τρόπο; Δεν μπορούν να παίρνουν χάρτες του 1940 και να θεωρούν την Κέρκυρα ως δάσος».