Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποκαλύφθηκε, για άλλη μια φορά, η πολιτική υποκρισία των δυνάμεων της πλειοψηφίας (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αναφέρει η παράταξη της Αλ. Μπαλού.
Αναλυτικά:
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποκαλύφθηκε, για άλλη μια φορά, η πολιτική υποκρισία των δυνάμεων της πλειοψηφίας (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) που αρέσκονται να αναφέρονται συνήθως, «στην προστασία του περιβάλλοντος», «στην αγάπη για τον τόπο μας», «στην ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης», «στα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού», «στο σχέδιο και την αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Αρχής», όταν:
1. Με ένα στεντόρειο ΟΧΙ, αρνήθηκαν τη συζήτηση του θέματος που είχε προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση, για τη Λίμνη Αντινιώτη και τις περιβαλλοντικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης επιχειρηματικής δράσης που αναπτύσσεται στην περιοχή. Δήλωσαν ανήξεροι, ανενημέρωτοι, δήλωσαν άγνοια για την περιοχή και τις εξελίξεις, για ένα θέμα που έχει απασχολήσει τον τοπικό τύπο, τους κατοίκους και έχει φτάσει μέχρι τη βουλή. Με αυτά τα γελοία επιχειρήματα, προσπάθησαν να κρύψουν την απόλυτη υποταγή τους στις ορέξεις των κάθε λογής επενδυτών στους οποίους παραδίδουν άνευ όρων την, κατά τον προεκλογικό λόγο, «Κέρκυρά μας».
2. Έφεραν εκτός ημερήσιας διάταξης την έγκριση της αθλητικής δράσης «ποδοτέννις στην Κέρκυρα», ύψους 7000 ΕΥΡΩ, με το επιχείρημα «της καινοτομίας», του «αθλητικού αποτυπώματος στην Κέρκυρα» και της «ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος».
Μόνο που ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, ούτε τουριστικό προϊόν. Είναι αγαθό και δικαίωμα. Το «αθλητικό αποτύπωμα» το έχουν βάλει μεγάλοι αθλητές και πρωταθλητές του νησιού, τα μετάλλια και τα πανελλήνια ρεκόρ τους. Το έχουν βάλει ακούραστοι γυμναστές, γονείς και αθλούμενη νεολαία.
Την ίδια ώρα μάλιστα, που στο ΕΑΚΚ δεν υπάρχει ένα στέγαστρο με ταρτάν για να προπονούνται οι αθλητές, οι υποδομές παραμένουν σε απαράδεκτη κατάσταση, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία υποχρηματοδοτούνται ή αποκλείονται ελέω νόμου Αυγενάκη. Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση για την στήριξη αθλητικών δράσεων ακόμα και αν κάτι μοιάζει «νέο». Αρκεί να εντάσσεται σε ένα σχεδιασμό, να υπάρχει σοβαρή ενημέρωση για το περιεχόμενο και την προοπτική του, να υπάρχει ιεράρχηση αναγκών. Γι αυτό μη μας δουλεύετε!
3. Πραγματοποιήθηκε άλλη μία συνεδρίαση, με διαδικαστικού και τυπικού χαρακτήρα θέματα και ενημερώσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας.
Καμία ουσιαστική συζήτηση για:
• Την εξέλιξη της πανδημίας, τις αθωράκιστες δομές Υγείας, την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας, όπως μαζικοί, τακτικοί και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι, εξαντλητική ιχνηλάτηση, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που γράφονται και σβήνονται κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις αερομεταφορές, στον Τουρισμό, στην ακτοπλοΐα, τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό.
• Τις εξελίξεις στην διαχείριση των αποβλήτων, τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες την συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης στους κατ’ ευφημισμό, επονομαζόμενους ΧΥΤΑ στα νησιά,
• Για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, το οδικό δίκτυο, το νερό κά.
Θέματα όπως οι αποζημιώσεις στους αγρότες από τις καταστροφές, δρόμοι επικίνδυνοι, ακαθάριστοι και ασυντήρητοι, δρόμοι μη προσπελάσιμοι από την Πυροσβεστική και άλλα τέτοια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας, υποδείχτηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση.
Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο, ότι οι λαϊκές ανάγκες για την Περιφερειακή αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ), είναι άγνωστες και αποτελούν μικρότερης αξίας θέματα.
Αυτός άλλωστε, είναι ο χαρακτήρας της Τοπικής Διοίκησης που προωθείται με όλες τις νομοθετικές παρεμβάσεις, όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, η προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, παραδίδοντάς τους σειρά από πόρους και τομείς όπως η γη, το περιβάλλον, η διαχείριση των απορριμμάτων, η εμπορευματοποίηση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών όπως η Πρόνοια, η Παιδεία και η Υγεία. Μια πολιτική που αποδεδειγμένα έδρασε και δρα ενάντια στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και αγωνίες.