Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να ενημερωθεί το κλιμάκιο Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων για την επικρατούσα κατάσταση στο νησί.
Το ενημερωτικό της ΠΕ Κέρκυρας:
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων «Μπάλλος», εξαιτίας των οποίων επιβαρύνθηκαν οι ήδη υπάρχουσες -άκρως παλαιωμένες- υποδομές της Κέρκυρας, και με σκοπό να γίνουν καθοριστικές παρεμβάσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, ζήτησε τη συνδρομή κλιμακίου Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να ενημερωθούν για την επικρατούσα κατάσταση. Κατόπιν μετέβησαν στις τοποθεσίες που παρατηρήθηκαν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Αμέσως μετά έγιναν επιτόπιες επιθεωρήσεις των υποδομών, με επικεφαλής τον Υποστράτηγο Μ. Κλούβα, Διευθυντή Μηχανικού στο ΓΕΕΘΑ και Διευθυντή της ΜΟΜΚΑ, ο οποίος συντονίζει αρμόδια κλιμάκια του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ακριβείς παρεμβάσεις και την πορεία των έργων σε σύντομο χρονικό διάστημα.