Ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.
Αναλυτικά:
Με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, ζητά μέτρα στήριξης για τα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Μουλκιώτης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Φραγγίδης. Οι Βουλευτές ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία:
• να εντάξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών σε ό,τι αφορά στην επιδότηση μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων όπως σχεδιάζεται για την εστίαση
• την ενεργοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών τους.
• να προχωρήσουν σε χορήγηση κεφαλαίου κίνησης για την επανεκκίνηση αυτών των επιχειρήσεων και την επιδότηση για ένα διάστημα των ασφαλιστικών τους εισφορών.
• να διατηρήσουν – παγιοποιήσουν το τεκμαρτό για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
• να προχωρήσουν σε επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων τους, ώστε να διατηρηθεί το εργατικό τους δυναμικό.
«Την ώρα που τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ έμειναν το τελευταίο χρονικό διάστημα με κρατική εντολή σε αναστολή για περίπου έξι (6) μήνες χωρίς το παραμικρό έσοδο, ανθούσε ο ισχυρός ανταγωνισμός που υφίσταται στο διαδίκτυο που λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη και χωρίς περιορισμούς. Σήμερα καλούνται να επαναλειτουργήσουν χωρίς να μπορούν να αναπτύξουν όλες τις δραστηριότητές τους, λόγω των υφιστάμενων αυστηρών μέτρων περιορισμού», σημειώνουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές και συνεχίζουν: «Τα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ, που αποτελούν κατά κύριο λόγω, οικογενειακές επιχειρήσεις αριθμούν περίπου 3.800 καταστήματα και 15.000 περίπου εργαζομένους, αποτελούν έναν από τους κλάδους που έχει πληγεί καίρια από την πανδημία. Το μέγεθος των επιπτώσεων της κρίσης στον συγκεκριμένο κλάδο, είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα να απαιτούνται στοχευμένα μέτρα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων, καθώς οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους».
Δείτε το σχετικό βίντεο στον σύνδεσμο: https://fb.watch/5acSdMXTwu/