Μακράν εμού και του κόμματός μου η εμπλοκή στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ και οποιουδήποτε κόμματος. Όμως ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόμμα μας δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα.
Τι εννοώ:
– Αναδείχθηκε και φάνηκε το απίστευτο πολιτικό μίσος της κυβερνώσας παράταξης αλλά και της αντι- ΣΥΡΙΖΑ ομάδας του ΚΙΝΑΛ αλλά και η στόχευση τους έτσι ώστε οι όποιες πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται η έχουν αφετηρία τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ να δημιουργήσουν προϋποθέσεις συρρίκνωσης της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και κατά συνέπεια να αποτελέσουν αιτία της πολυπόθητης ήττας του Τσίπρα.
– Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ κατέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο την ήττα της φιλοδεξιάς και φανατικής αντι-ΣΥΡΙΖΑ ομάδας του αποτυχόντος υποψήφιου Προέδρου Λοβέρδου, του μεγάλου αδελφού του Αδώνιδος, όπως ο ίδιος ομολογεί.
– Απέτυχε παταγωδώς η δημοσκοπική λαθροχειρία να επηρεάσουν τους πολίτες αναδεικνύοντας συνεχώς και σε πείσμα των αριθμών ως φαβορί της εκλογικής κούρσας τον κ. Λοβέρδο.
– Ολόκληρο το κυρίαρχο σύστημα έκανε τα πάντα να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργώντας αντι- ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό κλίμα και βγάζοντας διθυραμβικές ιαχές περί επικείμενης αποσάθρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. (Κούνια που σας κούναγε!!).
– Η εκλογική μάχη περιορίστηκε στην κρίση των προσώπων των υποψηφίων Προέδρων και όχι στην πολιτική τους πρόταση, με αποτέλεσμα να προσδιορίζεται η ταυτότητα του κόμματός αυτού σε σχέση με την κυβερνώσα παράταξη και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αυτός ο ετεροκαθορισμός του κόμματος αυτού προβληματίζει.
– Το ΚΙΝΑΛ είναι κόμμα του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου της πατρίδας μας. Ως εκ τούτου ενδιαφέρουν τους πάντες οι εξελίξεις στο εσωτερικό του, αρκεί όμως να μην επεμβαίνει κανένας σε αυτές.
– Ως γενικό συμπέρασμα πρέπει να τονιστεί ότι οι εξελίξεις στα κόμματα του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου της πατρίδας μας ενδιαφέρουν την ίδια την κυριολεκτικά λεηλατημένη κοινωνία μας.
– Η συνεργασία του χώρου αυτού και των κομμάτων που τον αποτελούν επιβάλλεται κατ΄εμέ ως εθνική αναγκαιότητα.