“Αμετανόητη η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ακυρώνει τις ΤΟΜΥ, τις νέες δομές δημόσιας υγείας με πόρους ΕΣΠΑ, αρνείται πεισματικά την στήριξη των επικουρικών γιατρών, θέλει την έλευση ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία με ψηλές αμοιβές” σημειώνει.
Το πλήρες κείμενο της ΑΝΑΣΑ:
Αμετανόητη παραμένει η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην υποστήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων ακόμη και στο μέγα για την εποχή μας ζήτημα της δημόσιας υγείας.
Απαντώντας σε προτάσεις της ΑΝΑΣΑ για την ανάγκη άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας 3 ακόμη Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει χρηματοδοτήσει η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ από τον Φεβρουάριο 2019 με 4,6 εκατομ. ευρώ από το ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και που κάθε μία από αυτές θα απασχολεί 12 άτομα προσωπικό, δήλωσε ανερυθρίαστα «..δεν γνωρίζω αν χρειάζονται…».
Κι αυτό την ίδια στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν κυριολεκτικά από την πίεση του covid-19 και οι εκκλήσεις των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου για βοήθεια και αύξηση δομών και υγειονομικού προσωπικού είναι συνεχείς και δραματικές. Σχετικές είναι οι δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Κεφαλονιάς, του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Ζακύνθου, του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κέρκυρας.
Αρνήθηκε, για μια ακόμη φορά, πεισματικά την πρόταση της ΑΝΑΣΑ για διπλασιασμό του οικονομικού bonus που χορηγεί η ΠΙΝ στους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς που προτιμούν τα νοσοκομεία των νησιών μας ως κίνητρο, ενέργεια που είχε καθιερωθεί από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ από το 2015 με μεγάλη αποτελεσματικότητα.
Κι αυτό την ίδια στιγμή που οι γιατροί στα νοσοκομεία της ΠΙΝ μειώνονται διαψεύδοντας παταγωδώς τις πομπώδεις εξαγγελίες για νέες μόνιμες προσλήψεις.
Υποστηρίζει όμως ένθερμα την εισδοχή των ιδιωτών γιατρών με υψηλές αμοιβές στα νοσοκομεία, ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή της ΝΔ.
Αυτό είναι το ενδιαφέρον της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και των “αρίστων” που διοικούν την 6η ΥΠΕ και την ΠΙΝ για τις αναγκαίες υποδομές στην Δημόσια Υγεία.
Αυτή είναι και η ευθύνη τους, όπως και της κυβέρνησης της ΝΔ, γιατί άφησαν και αφήνουν ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας και οδήγησαν την χώρα στο δεύτερο οδυνηρό για τους πολίτες και την οικονομία lockdown.