Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση Αυλωνίτη για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή Κέρκυρας:
Τις σκέψεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για το σχέδιο στελέχωσης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας ζήτησε ευθέως κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρής του ερώτησης, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, θέτοντας παράλληλα υπόψη του Υφυπουργού Υγείας το ενδεχόμενο περίθαλψης ασθενών covid-19 που αδυνατούν να φιλοξενήσουν οι ΜΕΘ των Νοσοκομείων σε Ιωάννινα και Πάτρα.
Ο κ. Αυλωνίτης αφού κατέκρινε σφοδρά τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη για τον κυνισμό δηλώσεων του απόδοσης ευθυνών στους Θεσσαλονικείς για την εξάπλωση του κορονοϊού, εξήγησε διεξοδικά τα προβλήματα υποστελέχωσης κι εντέλει λειτουργίας της μεγαλύτερης νοσοκομειακής μονάδας των Ιονίων Νήσων, επιρρίπτοντας σοβαρότατες ευθύνες στη συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου της Κέρκυρας για τη σημερινή εικόνα εργασιακής απορρύθμισης που αυτό, παρουσιάζει.
«Καμία επιμέλεια πρόσληψης προσωπικού στην Κέρκυρα, την ώρα που προκηρύχθηκαν θέσεις για νησιωτικές περιοχές» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε, λέγοντας πως τα προβλήματα στις επιμέρους κλινικές συσσωρεύονται με τη μόνη «ενίσχυση» να αφορά σε επαναπροσλήψεις του υπάρχοντος επικουρικού προσωπικού.
Από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης έδωσε τη δική του θετική οπτική στο ζήτημα της κυβερνητικής διαχείρισης των υγειονομικών συνθηκών που παρουσιάζει η χώρα, ενώ υποστήριξε πως οι προσλήψεις που αφορούν στην Κέρκυρα αθροίζονται σε 11 θέσεις ιατρών και 9 λοιπού προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες που δηλώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Αναφορικά, με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ο Υφυπουργός Υγείας δήλωσε ικανοποιημένος για τα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους υπηρετούντες επικουρικούς ιατρούς.
Κατά τη δευτερολογία του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επεσήμανε πως η κυβέρνηση φτιασιδώνει την κατάσταση στη δημόσια Υγεία, κάνοντας λόγο για 5.000 λιγότερο υγειονομικό προσωπικό από το 2019, ενώ εξέθεσε την έκπληξή του για την υπέρμετρη αισιοδοξία και το αίσθημα επιτυχίας του Υφυπουργού περί των κυβερνητικών μέτρων αντιμετώπισης της καλπάζουσας εξέλιξης του κορονοϊού.
Παράλληλα, ο κ. Αυλωνίτης επέμεινε στην αναζήτηση εκ μέρους του Υφυπουργού όλων εκείνων των στοιχείων (ανακοινώσεις εργαζομένων, ιατρικού συλλόγου, ιατρών κ.ο.κ.) που ερμηνεύουν τη βάσιμη επιχειρηματολογία του για τις ευθύνες του Διοικητή του Νοσοκομείου εν μέσω υγειονομικής πανδημίας. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είπε «έχω καταθέσει 3 ερωτήσεις για τη στελέχωση των κέντρων υγείας των Διαποντίων Νήσων με στρατιώτες ιατρούς», ενώ στάθηκε στο Ν.4737 για τις άγονες και προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α’ που στερούνται ιατρών και νοσηλευτών λόγω μεγάλης απόστασης από τα αστικά κέντρα της χώρας, αλλά και στην τροπολογία των Βουλευτών της ΝΔ των Ιονίων Νήσων στην οποία δεν υφίστατο καμία μέριμνα ένταξης όλων των υγειονομικών μονάδων της Κέρκυρας.
Ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Αυλωνίτη για το πρόσωπο του Διοικητή του Νοσοκομείου είπε πως θα ερευνήσει το θέμα με στόχο τη διασφάλιση ενός καλού περιβάλλοντος εργασίας, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι το Υπουργείο σύντομα θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τη νομοθετική κατοχύρωση δέσμης κινήτρων στο υγειονομικό προσωπικό που θέλει να υπηρετήσει σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές και η οποία θα αφορά τόσο στη βαθμολογική του εξέλιξη, όσο και στις οικονομικές του απολαβές.