Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας πήρε μέρος στην τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα πλαίσια του προγράμματος “Διάδραση”.
Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ
Στα πλαίσια του Προγράμματος «Διάδραση» που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Γραμματεία Οργανωτικού της «Νέας Δημοκρατίας», πραγματοποιήθηκε απόψε τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και όλων των Προέδρων ΔΕΕΠ (πρ. ΝΟΔΕ) όλης της Ελλάδος, Υπευθύνων Αγροτικού Τομέα των ΔΕΕΠ, καθώς και στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ και της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, δηλαδή με συμμετοχή συνολικά 195 ατόμων. Από την ΔΕΕΠ Κέρκυρας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιαννης Κοντος και ο Υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα κ. Αριστειδης Μοσχοπουλος. Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν «Οι μεγάλες προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα την εποχή του κορωνο’ι’ου. Μέτρα στήριξης – Προγράμματα βελτίωσης».
Την εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση του ο Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου, αν. Γραμματέας ΠΕ και Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδακης.
Ακολούθως μίλησε ο Υπουργός, αναφέρθηκε στην ανάγκη νέων επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, έμφασης στον μεταποιητικό κλάδο και εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην αγροτική πολιτική, αντικείμενα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει με κάθε δυνατό τρόπο. Επίσης εκτενής ήταν η αναφορά του κ. Βορίδη σχετικά με την Ελληνική ελαιοπαραγωγή και το μερίδιο που κατέχει στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές, για να αυξηθεί δε αυτή, στοίχημα είναι η μεγιστοποίηση του μεταποιητικού κλάδου του ελαιολάδου.
Στην συνέχεια έλαβαν το λόγο πολλοί πρόεδροι ΔΕΕΠ, οι οποίοι διατύπωσαν διάφορα ερωτήματα, είτε τοπικού είτε εθνικού ενδιαφέροντος.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας κ. Γιαννης Κοντος, έθεσε το εξής ερώτημα στον Υπουργό. Αν προβλέπεται να δοθούν κίνητρα στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ ώστε να εισέλθουν νέοι αγρότες στην αγροτική παραγωγή, με δεδομένο ότι το προσωπικό του αγροτικού τομέα είναι σχετικά γηρασμένο, όπως χαρακτηριστικά στην Κέρκυρα που το 35% αποτελείται από αγρότες άνω των 60 ετών. Ο Υπουργός πράγματι δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν τέτοια κίνητρα.
Για άλλη μια φορά το πρόγραμμα «Διάδραση» κατέληξε σε άμεση επαφή των κομματικών στελεχών από όλη την Ελλάδα με την εκτελεστική εξουσία. Εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα και μεταφέρθηκαν προς την Κυβέρνηση σοβαρότατα ζητήματα απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι κάτι που θα συνεχιστεί και θα εισφέρει στον διάλογο και την επαφή Κυβέρνησης – τοπικών κοινωνιών και θα συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων.