Τόσο ευγνώμων φαίνεται πως είναι ο διοικητής του Νοσοκομείου προς τον Πρωθυπουργό για το διορισμό του στην Κέρκυρα, που έσπευσε να παραγγείλει πορτραίτο του Κυριάκου Μητσοτάκη (!) και να του το χαρίσει δημοσιεύοντας μάλιστα ο ίδιος το σχετικό ενσταντανέ…
Ο Λεωνίδας Ρουμπάτης εμφανίστηκε… νεοδημοκρατικότερος του αρχηγού του, προχωρώντας σε μία πρωτοφανή κίνηση να δωρίσει πορτραίτο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον… Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη – αστραπή του τελευταίου στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Συνόδεψε μάλιστα την… προσφορά του αυτή, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook συνοδευτικό κείμενο απευθυνόμενος στον «φίλτατο κύριο Πρόεδρο: «Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μου, σήμερα να υποδέχομαι, για πρώτη φορά, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, έναν ενεργεία Πρωθυπουργό. Φίλτατε κύριε Πρόεδρε Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την τιμή αυτής της επίσκεψης!!!».
Χαμός στο twitter!
Το κείμενο και τη φωτογραφία (που συνοδευόταν και από… καρδούλα!) απέσυρε από το FB μετά από τα πολλά αρνητικά σχόλια, ωστόσο, ιστοσελίδες (μεταξύ αυτών η εφημερίδα «Ποντίκι») αλλά και άλλοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα πρόλαβαν και αναδημοσίευσαν την ανάρτηση, δημιουργώντας θόρυβο…
Σχόλια
Ο συγγραφέας και αναλυτής Νίκος Σαραντάκος έγραψε: «Μου λένε πως δεν είναι φωτοσοπιά. Ο διορισμενος από τον Ηγέτη δντης του Νοσοκομείου Κέρκυρας χαρίζει στον Ηγέτη ένα πορτρέτο του Ηγέτη, ενώ κοιτάζει τον Ηγέτη με λιγωμένο ύφος, σαν κουτάβι. Ο Ηγέτης τον ανταμείβει με το θαυματουργό άγγιγμά του».
Ας σημειωθεί ότι ο Ν. Σαραντάκος διευκρίνησε ότι με το χαρακτηρισμό “κουτάβι” δεν αναφέρεται στη σωματική διάπλαση του διοικητή αλλά στην υποτέλεια που δείχνει προς τον αρχηγό της κυβέρνησης με την έκφραση τη στιγμή που του παραδίδει το δώρο.
Ο δημοσιογράφος Niko Ago (Αλβανός στην καταγωγή, εργάζεται στη Σουηδική δημόσια τηλεόραση και εργάστηκε για δύο δεκαετίες σε μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ στην Αθήνα) αναφέρει από πλευράς του: «Για εμάς που γεννηθήκαμε και περάσαμε μερικά χρόνια από τη ζωή μας στην Αλβανία του Enver Hoxha, η εικόνα είναι αρκετά οικεία. Και ο Enver, όπου κι βρισκόταν για επίσκεψη, εκτός από τα τραγούδια για τον ίδιο, του χάριζαν και πορτρέτα με τον ίδιο. Έτσι γίνεται με τους Ηγέτες».