Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει πως “συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης”.
Αναλυτικά, η ΕΛΜΕ αναφέρει:
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ),
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 11 π.μ.
Η κυβέρνηση δια μέσου της Υπουργού Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, μέσα σε περίοδο πανδημίας, καραντίνας και περιορισμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας. Εδώ και 44 μέρες όλα τα σχολεία και της Α/θμιας και της Β/θμιας έχουν κλείσει και η χώρα υπολειτουργεί σε όλους τους τομείς της.
Το νομοσχέδιο αυτό στην ουσία διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της.
Μέσα στην πανδημία η κατεύθυνση του Υπουργείου είναι ένα δημόσιο σχολείο εντατικοποιημένο από το νηπιαγωγείο, σχολεία με 24-26 παιδιά στο τμήμα (δημοτικό), εξεταστικοί φραγμοί στο Λύκειο με τράπεζα θεμάτων στις 3 τάξεις του Λυκείου, με εθνικό απολυτήριο, βασισμένο στη βαθμολογία και των 3 τάξεων του Λυκείου, με αποκλεισμό των άνω των 17 χρονών μαθητών από τα ΕΠΑΛ, με τιμωρητική στάση απέναντι στους αναπληρωτές συναδέλφους, με αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού και πολλές ακόμα διατάξεις, οι οποίες βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Με επιβάρυνση τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους, το σχολείο της κυβέρνησης είναι ένα σχολείο συντηρητικό και έντονα ταξικό, καθώς διώχνει τους πιο ευάλωτους μαθητές από το σχολείο ή εξαντλεί ακόμα περισσότερο τις ήδη εξαθλιωμένες από την οικονομική κρίση λαϊκές οικογένειες, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν , στην αμέσως μετά την πανδημία εποχή ,το φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας.
Η κατάθεση του εκπαιδευτικού Νομοσχεδίου όμως, εγείρει για εμάς, την εκπαιδευτική κοινότητα και ένα άλλο πολιτικό και ηθικό θέμα. Μια κυβέρνηση που σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες δεν φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδιο με την κοινωνία «κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους». Είναι τουλάχιστον ανήθικο και αντιδημοκρατικό και αγγίζει τα όρια της πολιτικής αθλιότητας.
Γι αυτό καλούμε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, τις πολιτικές συλλογικότητες, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες να πάρουν θέση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου υπό τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες.
Καλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να σταματήσουν «περί άλλων να τυρβάζουν» και να δηλώσουν και να πράξουν, ως οφείλουν, την αντίθεσή τους σε αυτήν την προκλητικά ανήθικη στάση της Κυβέρνησης .
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ