Πληθαίνουν τα ερωτηματικά αντί να ξεδιαλύνεται το τοπίο σχετικά με τον τραγικό θάνατο της 60χρονης Claire Glatman στο Αυλάκι της Κέρκυρας το πρωί της Δευτέρας, αφού όχι μόνο δεν έχουν καταλήξει οι λιμενικές αρχές σε απόδοση κατηγοριών αλλά και τρεις εκ των ερευνωμένων έχουν ήδη επιστρέψει στη Μ. Βρετανία…
Χθες, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της αυτοψίας που διενήργησε ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης στις προπέλες των δύο σκαφών που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ανακριτών του Λιμεναρχείου, δεν απέδωσε κάποιο χρήσιμο αποτέλεσμα καθώς όπως αποδείχθηκε, τόσο οι μηχανές τους όσο και ο τύπος της προπέλας είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί η μία εκ των δύο ως υπαίτια για το τραγικό θαλάσσιο δυστύχημα.
Ποια είναι τα δύο υπό διερεύνηση σκάφη
Το πρώτο σκάφος είναι αυτό που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη διπλανή παραλία του Αγίου Στεφάνου ενώ το δεύτερο ανήκει σε εταιρία ενοικίασης σκαφών στο Αυλάκι και είναι αυτό με το οποίο συνεργάτης της επιχείρησης έσπευσε να παράσχει πρώτες βοήθειες στο θύμα.
Ερωτηματικά πάντως, προκύπτουν για τα στοιχεία της υπόθεσης από την απόφαση να μπουν στο κάδρο το δεύτερο σκάφος, αφού όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν τη Δευτέρα πως ο χειριστής του ήταν στην ακτή και πήρε το ταχύπλοο μόνο όταν είδαν τι είχε συμβεί, προκειμένου να μεταβούν στο θαλάσσιο σημείο που είχε τραυματιστεί η γυναίκα για τις πρώτες βοήθειες.
Είχαν σπεύσει για βοήθεια
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο χειριστής του ταχυπλόου όσο και νεαρή αγγλίδα υπάλληλος της επιχείρησης που εξυπηρετεί στην ακτή τους πελάτες που θέλουν να νοικιάσουν σκάφος, ανακρίθηκαν για πολλές ώρες το βράδυ της Δευτέρας, ενώ νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα κλήση τους σε κατάθεση σήμερα το μεσημέρι, στην οποία πάντως αυτή τη φορά προσήλθαν με το δικηγόρο τους.
«Κύκλοι» Λούκας: Δεν ήμασταν εκεί
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα αγγλικής ιστοσελίδας μεταφέρει δήλωση «κύκλων» του επιχειρηματία του οποίου ο 18χρονος γιος και η 22χρονη κόρη είναι ύποπτοι για εμπλοκή στην υπόθεση, ως χειριστής και επιβάτης του μοιραίου ταχύπλοου αντίστοιχα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το whatsnewtoday.com, «πηγές ισχυρίζονται ότι στην εφημερίδα SUN η οικογένεια Λούκας βρισκόταν σε άλλο σημείο της Κέρκυρας την ώρα του δυστυχήματος με το σκάφος τους και δεν εμπλέκονται».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι τα μέλη της οικογένειας δεν ήταν ύποπτοι αλλά εκλήθησαν από τις αρχές να συμμετάσχουν στις έρευνες μέσω καταθέσεων ως πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο πατέρας όσο και τα δύο παιδιά κατέθεταν για πολλές ώρες στο Λιμεναρχείο από το μεσημέρι της Δευτέρας, αποχώρησαν από εκεί περίπου στη 1 τα ξημερώματα όταν και ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις τους και έσπευσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, να καλέσουν ταξί και να φύγουν για το αεροδρόμιο στις 5 τα ξημερώματα (!) για να αναχωρήσουν από εκεί πίσω στην πατρίδα τους με ιδιωτικό λήαρ τζετ.
Πάντως, δεν υπήρχε απόφαση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφού δεν έχουν μέχρι στιγμή βρεθεί απτά στοιχεία που να τους τοποθετούν στο σημείο του δυστυχήματος.
Εν εξελίξει οι έρευνες
Μέχρι στιγμής, οι έρευνες συνεχίζονται με την προανάκριση να βρίσκεται σε εξέλιξη και να μην υπάρχει ουδεμία επίσημη πληροφόρηση είτε από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας είτε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, όπως άλλωστε είναι φυσικό για μία έρευνα που συνεχίζεται.