Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί πραγματοποίησαν η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Γιάννης Μπορμπότης και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Αλαμάνος.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό της ΛΑΣΥ:
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ταξί τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Και στις δύο περιπτώσεις αυτό το οποίο διαπιστώθηκε είναι η προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε το μεταφορικό έργο να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια.
Η απελευθέρωση της μεταφοράς, που πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους, έχει ως στόχο τη δημιουργία μεγάλων εταιρειών και τη μετατροπή των ιδιοκτητών ταξί σε εργαζόμενους εξαρτώμενους από αυτές τις εταιρείες.
Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, επισήμανε τις αρνητικές αναδιαρθρώσεις που έχουν υλοποιηθεί από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και ότι όποια μέτρα ελάφρυνσης των ιδιοκτητών παίρνονται είναι μετά από μακρόχρονους και δυναμικούς αγώνες.
Σε τοπικό επίπεδο απασχόλησε το κυκλοφοριακό, η αδειοδότηση δεκάδων λεωφορείων περιήγησης, η ανάγκη προστασίας της πόλης της Κέρκυρας ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς κ.α.
Από τη μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκε η ανάγκη για μία ολοκληρωμένη μελέτη που να αφορά το κυκλοφοριακό της Κέρκυρας, μακριά από αποσπασματικές και πρόχειρες λύσεις βιτρίνας. Η γνώμη των ιδιοκτητών ταξί, των οδηγών λεωφορείων, της τροχαίας και όλων όσων είναι αρμόδιοι αλλά και έχουν καλή γνώση του ζητήματος θα ζητηθεί πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση με τη βοήθεια κάποιου επιστημονικού φορέα. Υπάρχει επίσης, η ανάγκη της δημιουργίας περιφερειακών χώρων στάθμευσης και η μεταφορά όσων σταθμεύουν εκεί με δωρεάν λεωφορεία στο κέντρο της πόλης. Το ότι αυτό το σχέδιο δεν έχει προχωρήσει εδώ και δεκαετίες δείχνει την έλλειψη προσανατολισμού των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για τη λειτουργεία του κλιμακίου ελέγχου του μεταφορικού έργου, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα χρόνο συνήθως γίνονται ένας το πολύ δύο έλεγχοι από το αρμόδιο κλιμάκιο.
Πολλές από αυτές τις λύσεις ίσως προτείνονται και από άλλες παρατάξεις αλλά από τη μεριά τους η επίλυση προσκρούει στη λογική που αντιλαμβάνεται την Κέρκυρα ως εμπόρευμα και όσους ζουν σε αυτήν αναλώσιμους στις ορέξεις της κερδοφορίας των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των tour operators.